Recep Tayyip Erdogan: Germania a devenit ”un refugiu pentru teroristi”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Turkish PM Erdogan addresses the media in AnkaraPresedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat joi ca Germania a devenit ”un refugiu pentru teroristi” si ca ea ”va fi judecata de istorie”, acuzand Berlinul ca nu i-a extradat pe sustinatorii clericului Fethullah Gulen, stabilit in SUA, despre care Ankara sustine ca s-a aflat in spatele puciului esuat din iulie, relateaza agentia Reuters, informeaza AGERPRES.

Potrivit lui Erdogan, Germania gazduieste de mult timp militanti ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizatie ce duce o insurectie de trei decenii pentru a obtine autonomia kurzilor, precum si activisti de extrema stanga din DHKP-C, grupare ce a intreprins atacuri armate in Turcia.

”Nu avem nici un fel de asteptari din partea Germaniei, dar veti fi judecati in istorie pentru incurajarea terorismului. Germania a devenit un refugiu important pentru teroristi”, a declarat Erdogan in cadrul unei ceremonii la palatul sau din Ankara.

”Suntem preocupati ca Germania, care a protejat PKK si DHKP-C ani de zile, a devenit un adapost pentru organizatia terorista gulenista”, a mai spus seful statului turc.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2