RECLAMAȚII ABERANTE – Când vecinii sunt deranjați de cântecul broaștelor

 

Lumea în care am ajuns să trăim este una cel puțin ciudată. Acum oamenii sunt deranjați că latră câinele, că dimineața trezirea o dă cocoșului, cu al său celebru cântec, iar mai noi orice se reclamă, oricât de stupid ar fi acel lucru.

Aproape toate reclamațiile care vin la Garda de Mediu Maramureș nu țin de competența instituției, iar asta ne spune multe despre cum gândește lumea în județ. Orice se rezolvă dacă reclami la Garda de Mediu.

„Noi ne ocupăm de disconfortul generat de activități economice care necesită reglementare din punct de vedere al protecției mediului, nu ne ocupăm nici de anexa gospodărească a vecinului care este prea aproape de casă, nici de fosa septică care merge pe grădină, nici de orăcăitul broaștelor, că ultima dată cam asta ni s-a sesizat, că orăcăie broaștele vecinului.

Cam 70-80% dintre reclamațiile pe care le primim le redirecționăm, dar ne ia timp și, din păcate, cetățenii nu înțeleg și spun că Garda de Mediu se ocupă de toate, inclusiv unii primari trimit oamenii la Garda de Mediu, că ei vă rezolvă. Nu le rezolvăm noi pe toate, ci doar cele care țin de noi, de domeniul nostru și pe care avem atribuții”, a explicat Marcela Chindriș, comisar-șef al Gărzii de Mediu Maramureș.

FOTO ro.wikipedia.org

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu