Recomandari ale MAI pentru perioada de valabilitate a codurilor portocaliu si galben de temperaturi scazute

PNL

In contextul atentionarilor meteorologice de temperaturi scazute, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne si al serviciilor de ambulanta a fost emisa o dispozitie pentru stabilirea masurilor care urmeaza a fi luate in sprijinul populatiei.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus Institutiilor Prefectului convocarea comitetelor judetene pentru situatii de urgenta, asigurarea bunei functionari a utilitatilor publice si monitorizarea evolutiei stocurilor de materiale antiderapante destinate interventiei pe reteaua de drumuri la nivel national.

Echipajele SMURD si ale serviciilor de ambulanta vor fi prezente in zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoanele fara adapost, pentru identificarea acestora si transportul la centrele de cazare temporara amenajate de autoritatile locale. De asemenea, pacientii dializati si femeile insarcinate, care, din cauza fenomenelor meteorologice, risca sa ramana blocati in zone izolate, vor fi transportati la unitatile sanitare din teritoriu si internati la sectiile de specialitate.

Reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne recomanda cetatenilor sa evite petrecerea unui timp indelungat la temperaturi scazute, mai ales in cazul persoanelor care sufera de diverse afectiuni, sa poarte imbracaminte si incaltaminte adecvate, iar orice situatie de risc sa fie sesizata la numarul unic de urgenta 112.

“Celor care pornesc la drum le recomandam sa aiba autoturismele echipate de iarna, sa se deplaseze cu viteza redusa, sa pastreze distanta de siguranta intre autovehicule si sa foloseasca frana de motor. De asemenea, inainte de a porni la drum, se recomanda verificarea functionarii instalatiei de incalzire, precum si existenta unei cantitati suficiente de combustibil.

Totodata, pentru evitarea producerii unor incendii, pompierii recomanda verificarea instalatiilor de incalzire si evitarea folosirii unor surse de caldura improvizate”, spun cei de la MAI.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1