Recomandari pentru o memorie mai buna

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

memorie_imbunatatire_1Memoria, ca si forma fizica, se intretine cu exercitiu. Site-ul passionsante.be, citat de Agerpres, ofera cateva sfaturi pentru optimizarea performantelor memoriei, recomandari simple si accesibile tuturor.

Somnul suficient consolideaza memorarea informatiilor asimilate in timpul zilei. Chiar si o siesta scurta actioneaza in mod benefic. Ocuparea mintii — cel mai aprig dusman al memoriei este inactivitatea cerebrala, pasivitatea. Astfel sporturile cerebrale intaresc memoria semantica, care permite stocarea informatiilor generale, precum si amintirea lor rapida si fara efort.

Miscarea si aerisirea — Practicarea unei activitati fizice, ridicarea regulata de pe scaunul de la birou pentru a face cativa pasi, iesirea la pranz pentru o scurta plimbare, urcatul mai degraba pe scari decat cu liftul sunt tot atatea metode prin care corpul poate fi facut sa respire, aerisind in acelasi timp si mintea, indeosebi memoria. In plus, miscarea stimuleaza producerea de substante benefice pentru facultatile mentale (cognitive).

Gestionarea stresului — Daca un nivel crescut de adrenalina poate fi util in cazul unui examen sau al participarii la o conferinta importanta, acumularea de stres si anxietate produce perturbari ale memoriei si concentrarii.

Concentrarea pe lucruri importante — Din cauza inmultirii sarcinilor, de la cele mai banale la cele mai importante, oamenii se pierd, asa incat este necesara o buna organizare, in functie de prioritati.

Curiozitatea mentine facultatile mentale active, fiind una dintre cele mai bune stimulente pentru memorie.

Obiectele care aduc aminte de ceva nu pun la lucru memoria, dar cel putin o debaraseaza de unele lucruri, daca sunt incredintate unor aide-memoire.

Ascultarea cu atentie — Pentru a memoriza bine si a inregistra informatiile, un om trebuie sa fie in masura sa le primeasca, asa ca ascultarea neatenta unui interlocutor nu ajuta memoria.

O alimentatie corecta, incepand cu micul dejun— Pentru ca ceea ce se afla in farfurie nu merge doar in stomac, ci hraneste si creierul, incheie passionsante.be.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2