Recomandarile politistilor maramureseni adresate copiilor pentru o vacanta fara evenimente negative

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Alegeti locurile de joaca amenajate in spatii adecvate, departe de arterele rutiere! In niciun caz nu va jucati pe strada, chiar daca traficul rutier este redus!

Respectati regulile de circulatie indiferent daca va deplasati pe drumurile publice in calitate de pietoni sau biciclisti.
Nu va plimbati cu rolele pe strada! Folositi-le in parcuri sau in zone ferite de circulatia autovehiculelor!

Traversati strada pe trecerile pentru pietoni ! Asigurati-va temeinic inainte de a traversa! Nu alergati, nu va opriti si nu va intoarceti din drum atunci cand traversati partea carosabila.

Nu va angajati in traversarea strazii prin fata sau spatele autovehiculelor stationate ori a mijloacelor de transport in comun oprite in statii.

Acolo unde nu exista amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasati-va numai pe partea stanga a partii carosabile si cat mai aproape de marginea acestora, dar nu in grup, ci in sir, unul dupa altul.

Va reamintim ca, pentru a putea conduce o bicicleta pe drumurile publice, trebuie sa aveti varsta de cel putin 14 ani. Copiii sub 14 ani pot circula doar in locuri special amenajate, in parcuri sau in interiorul unor proprietati private. De asemenea, bicicleta trebuie sa fie prevazuta cu dispozitiv de franare eficace, cu un sistem de directie adecvat si functional si sa fie dotata cu sistem de avertizare sonora.

Atentie la lumea virtuala! Nu furnizati strainilor date personale sau despre familia dumneavoastra. Nu dezvaluiti parolele altor persoane, nici macar prietenilor apropiati intrucat exista riscul ca adresa dumneavoastra de e-mail sa fie folosita pentru a trimite mesaje jignitoare sau spam-uri in numele vostru.

Nu raspundeti la mesajele care va supara sau care contin cuvinte ori imagini nepotrivite! Discutati deschis cu parintii si explicati-le ce v-a ingrijorat. Puteti scoate oricand din lista de contacte pe cei cu care nu mai doriti sa comunicati.
Nu trimiteti imagini jignitoare sau mesaje care ar putea sa le provoace celorlalti frica sau sa-i puna in pericol.

Nu va intalniti cu persoane cunoscute pe internet. Nu va urcati in autoturismele unor persoane necunoscute indiferent de ce vi se ofera.

Nu acceptati bunuri, nici macar produse alimentare, de la persoane necunoscute sau despre care aveti putine informatii!

Nu va imprieteniti cu persoane care manifesta un comportament deviant si nu intrati in anturaje dubioase!

Evitati discutiile in contradictoriu si nu incercati sa va impuneti prin violenta! Nu va bruscati partenerii de joaca!

Daca plecati in drumetii, nu va indepartati de grup sau de persoana adulta care va insoteste!

Nu mergeti in locurile unde se consuma alcool, substante nocive sau unde se practica jocuri de noroc!

Atunci cand mergeti in localuri de alimentatie publica sau de divertisment, nu va afisati in mod excesiv cu bijuterii sau cu alte bunuri insemnate.

Nu oferiti mobilul unei persoane necunoscute, sub pretextul ca il admira sau ca trebuie sa dea un telefon urgent.

IPJ Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1