RECORD – Peste 150.000 de documente eliberate online de ANCPI în ianuarie 2023

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, 156.853 de documente, în prima lună a anului 2023. Prin comparație, în ianuarie 2022, ANCPI a eliberat online aproximativ 146.000 de extrase de carte funciară pentru informare şi extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Se știe că documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituţiile administraţiei locale şi centrale, bănci, avocaţi, notari etc.

„În luna ianuarie 2023, ANCPI, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay. Ancpi.ro 141.239 de extrase de carte funciară pentru informare şi 15.614 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. În luna ianurie a anului 2022, ANCPI a eliberat online 131.624 de extrase de carte funciară pentru informare şi 14.985 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.

Totodată, în prima lună a anului 2023, pe platforma epay. Ancpi.ro şi-au făcut cont 6.977 de utilizatori noi, care au înregistrat 109.096 de comenzi. Preţul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay. Ancpi.ro, este de 20 de lei, în condiţiile în care la ghişeele oficiilor de cadastru şi publicitate imobiliară costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de aşteptare este de cel mult două zile lucrătoare. Preţul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay. Ancpi.ro, este de 15 lei”, precizează ANCPI.

Platforma gestionată de ANCPI poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât şi juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata este efectuată prin intermediul unui card bancar.

ANCPI mai arată că în prezent, numărul proprietăţilor înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară este de peste 20,8 milioane.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole