Rectificare bugetara pe 31 iulie; pana atunci ministrul de Finante va face o analiza cu privire la cheltuieli

PNL

Rectificarea bugetara va avea loc pe data de 31 iulie, iar pana atunci ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, trebuie sa vina cu o analiza referitoare la masurile pe care le va lua, astfel incat, pana la sfarsitul anului, sa se incadreze in deficitul bugetar de 3%, au declarat joi surse politice, informeaza AGERPRES.

Data rectificarii bugetare a fost decisa miercuri in sedinta Comitetului Executiv National al PSD.

“In sedinta CExN s-a stabilit ca pana pe 31 iulie ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, trebuie sa vina cu o analiza cum se prezinta bugetul si ce masuri va lua pentru ca, pana la sfarsitul anului, sa se incadreze in deficitul bugetar de 3%. Pe 31 iulie se va face si rectificarea bugetara”, au precizat sursele citate.

Conform acestora, pentru reducerea cheltuielilor bugetare se ia in considerare un proiect potrivit caruia pensiile speciale vor fi impozitate progresiv. Alte masuri care sunt avute in vedere sunt eliminarea unor programe sociale ce nu sunt eficiente si restructurarea unor agentii de stat.

Ministrul Finantelor a anuntat, in sedinta PSD de miercuri, ca din buget lipsesc 7 miliarde de lei, pe care Guvernul trebuie sa ii gaseasca pentru a acoperi deficitul.

Tot in sedinta de miercuri s-a stabilit ca saptamana viitoare sa fie convocat un nou Comitet Executiv National in care se va vorbi despre o remaniere guvernamentala, care sa priveasca nu doar ministrii, ci si secretarii de stat, in conditiile in care premierul urmeaza sa prezinte o evaluare a fiecarui minister in parte.

Pe de alta parte, s-a decis ca noua conducere a Partidului Social Democrat – Viorica Dancila, Eugen Teodorovici si Mihai Fifor – sa mearga in fiecare filiala judeteana pentru a analiza rezultatele de la alegerile europarlamentare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1