Recuperare medicală pentru pacienți și în stare de urgență sau alertă, la Spitalul Județean Baia Mare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Pacienții care au necesitat recuperare după boli neurologice, politraumatisme severe și intervenții ortopedice au fost tratați și în perioada stării de urgență la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare (SJUBM).

“În perioada 15 martie – 15 mai au fost internați în Secția Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie un număr de 54 pacienți, atât în regim de asigurat prin CAS, cât și cu plată. Aceștia au provenit de pe secțiile Neurologie, Neurochirurgie și Ortopedie, necesitând tratament de recuperare după boli neurologice (centrale și periferice), politraumatisme severe, intervenții ortopedice”, a precizat dr. Sabo Sorina, medic șef secție Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul SJUBM.

S-au înregistrat două cazuri suspecte COVID – 19, care au fost testate conform definiției de caz elaborate de Institutul Național de Sănătate Publică, dar nu au fost confirmate prin metoda RT –PCR, precizează unitatea medicală băimăreană.

Pe măsura ce incidența cazurilor de infestare cu virusul SARS – COV 2 a scăzut, Secția Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a reînceput să preia pacienți cronici cu patologie osteoarticulară degenerativă, sechelari după accidente vasculare cerebrale, traumatisme vertebro-medulare, boala Parkinson, scleroză multiplă, discopatie vertebrală, prin sistemul cunoscut de pacienți, acela al programărilor.

Dr. Sabo Sorina a explicat că, “programele de reabilitare individualizate cuprind atât intervenții farmacologice, cât si non-farmacologice specifice specialității de medicină fizică și de recuperare, bazate pe factori fizici, terapeutici și kinetoterapie, precum și interventii de optimizare cognitivă și de terapia limbajului”.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *