Recuperare taxa auto: Ce ne sfatuieste ANAF

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

taxa-poluare-auto-timbru-de-mediuGuvernul a decis, printr-o ordonanta de urgenta adoptata miercuri, ca nu mai e nevoie ca soferii care vor sa recupereze taxa auto sa meara in instanta, ci la Fisc. Dar doritorii mai au de asteptat cel putin 45 de zile.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) precizeaza, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca “prevederile ordonantei de guvern in care este stipulat ca persoanele care au achitat taxa speciala pentru autoturisme si vehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii, pot cere restituirea acesteia pe cale administrativa, fara a mai fi nevoie sa deschida actiune in instanta, intra in vigoare odata cu publicarea in Monitorul Oficial”.

In vederea punerii in aplicare a acestor prevederi ale ordonantei de guvern va fi elaborata o procedura care va fi aprobata prin ordin comun al ministrului Mediului, Apelor si Padurilor si al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala “in termen de 45 de zile de la publicarea ordonantei de guvern in Monitorul Oficial”.

Avand in vedere toate acestea, ANAF recomanda celor interesati sa astepte publicarea si adoptarea procedurii de restituire inainte de a “navali” in sediile sale.

Mai multe pe ziare.com

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *