Reducerea masei musculare in timpul chimioterapiei poate diminua sansele de supravietuire

PNL

Reducerea masei musculare in timpul chimioterapiei scade speranta de viata in cazul persoanelor diagnosticate cu cancer esofagian in medie cu circa 32 de luni, potrivit unui nou studiu publicat marti si citat de Xinhua, transmite AGERPRES.

Studiul, realizat de oameni de stiinta de la Comprehensive Cancer Center din cadrul Universitatii Medicale din Viena si de la Spitalul General din Viena, a examinat rolul pe care il joaca in timpul chimioterapiei pierderea masei musculare, sindrom cunoscut sub numele de sarcopenie, si modificarile in compozitia organismului.

S-a observat ca pacientii care aveau cancer esofagian si manifestau sarcopenie in oricare dintre etapele terapiei au avut o speranta de viata mai redusa prin comparatie cu cei care nu fusesera diagnosticati cu acest sindrom, se arata in cercetare.

Potrivit cercetatorilor, chimioterapia nu este raspunzatoare pentru aparitia sarcopeniei, multi dintre pacienti suferind de acest sindrom inainte de a incepe terapia.

Un regim de viata nesanatos, o alimentatie saraca in nutrienti si prea putin exercitiu fizic sunt motivele principale ale reducerii masei musculare.

Oamenii de stiinta au subliniat ca sarcopenia reprezinta un factor de risc independent pentru persoanele tratate cu chimioterapie.

Studiul a fost publicat in revista de specialitate ”European Journal of Cancer Surgery”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. ion

    Nu inteleg rostul acestei “informatii” si mi se pare profunt eronata publicarea ei.Un amestec de informatii fara finalitate logica, extrem de daunator.Intrebati un specialist, pentru numele bunului simt !

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1