Referendum: 2,44% in Maramures. Angajatii MAI pazesc peste noapte urnele si stampilele

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

10.462 de maramureseni si-au exprimat votul astazi, pana la ora 16.00. Din mediul urban s-au indreptat spre sectiile de votare un numar de 6.744 de cetateni iar din mediul rural au participat un numar de 3.718 cetateni. Din cei 10.462 din listele permanente au votat 9.071 iar pe listele suplimentare au votat 1.390 de cetateni.

Va reamintim faptul ca, la nivelul judetului Maramures sunt 435 de votare, iar pe listele electorale sunt trecuti 427.083 de cetateni cu drept de vot.
Comisarul șef de politie Monica Dajbog din cadrul MAI a venit in atentia opiniei publice cu noi informatii referitoare la procesul derulat cu ocazia Referendumului national de modificare a Constitutiei.

Comisar-sef Monica Dajbog: “Pana la ora 17.00, si-au exercitat dreptul de vot 447 de persoane aflate in 38 de centre de retinere si arestare preventiva de la nivel national, din cele 513 persoane care au solicitat sa voteze prin intermediul urnei speciale. In urma discutiilor cu presedintii birourilor electorale, s-a stabilit ca in 6 centre de retinere si arestare preventiva din judetele Arad, Hunedoara, Harghita, Ialomita, Iasi si Neamt procesul de votare sa fie continuat maine.
Va reamintim ca astazi procesul de votare se va incheia la ora 21.00, urmand sa se reia maine la ora 07.00. In aceasta seara, la incheierea votarii presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare au obligatia de a dispune masurile necesare pentru ca urnele de vot, stampilele, buletinele de vot nefolosite si toate celelalte documente ale biroului electoral sa ramana sub paza angajatilor Ministerului Afacerilor Interne. Posturile de paza ale efectivelor MAI vor fi stabilite astfel incat sa se asigure securitatea tuturor cailor de acces in localul de vot. La plecare, presedintele biroului electoral al sectiei de votare are obligatia de a sigila toate caile de acces.
Maine dimineata, in cea de-a doua zi de referendum, ridicarea sigiliilor se va face la ora 06.00, de catre presedintele biroului electoral al sectiei de votare, numai dupa ce s-a verificat integritatea acestora.”

In aceasta seara si pe parcursul noptii, structurile MAI raman mobilizate pentru a putea gestiona cu operativitate orice situatie care ar putea perturba desfasurarea referendumului sau climatul de siguranta publica.

Informatii furnizate de BEC si MAI.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2