Referendumul a aratat maturitatea si toleranta votantului roman

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Referendumul ne-a aratat ca romanii nu pot fi scosi la urne cu teme false, confiscate politic de PSD-ALDE si fundamentate pe ura si discriminare. Graba cu care Liviu Dragnea a organizat acest referendum nu a avut ca baza grija pentru familia traditionala, ci intarirea puterii sale in interiorul PSD si justificarea – prin trimiterea la sustinerea populara rezultata in urma referendumului- viitoarelor decizii pe care le va lua Guvernul legate de capitolul justitie. De altfel, secretarul general adjuncT al PSD a si spus ca cei care au iesit la vot au facut-o pentru ca iubesc PSD. Confiscarea referendumului si a votului este foarte clara.

Cei care au iesit la vot au crezut in ideea referendumului, nu sa-si arate iubirea fata de PSD. Constitutia Romaniei si legile in care este reglementata casatoria respecta aceste valori crestine. Casatoria intre persoane de acelasi sex nu a fost si nu este posibila in Romania, nici dupa invalidarea acestui referendum. Curtea Constitutionala a aratat in Decizia 580 din 20 iulie 2016 ca prin terminologia de „soti”, asa cum a fost reglementata in ar 48 din Constitutie, se intelege DOAR comuniunea dintre un barbat si o femeie.

Absenteismul nu a descris lipsa de civism. Prin neparticipare, romanii au aratat ca nu vad ca subiect o idee care poate aluneca usor inspre propagarea intolerantei. Dumnezeu ne invata sa iubim si sa fim toleranti. El singur poate judeca comportamentul moral al nostru. Toleranta e si o valoare europeana, iar romanii au dat dovada ca au inteles lucrul acesta, indiferent cat s-au chinuit unii sa-i umple de ura fata de aproapele lor. Nicio minoritate sexuala nu a cerut in Parlament drepturi peste ceea ce astazi este statuat in legile tarii. Reglementarea parteneriatului civil ar fi utila si necesara in acest moment. Legea ar trebui facuta dupa consultarea cu toate fortele politice si cultele religioase.

Populatia isi doreste referendum pe teme importante pentru tara, pe subiecte care le pot influenta viitorul. Astept de la Guvernul PSD-ALDE sa puna cat mai repede in discutie organizarea referendumului in urma strangerii de semnaturi in campania „Fara penali”.

Dan IVAN,

Presedinte USR Maramures 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2