septembrie 28, 2021

REFERNDUM MARAMURES: 311 politisti vor asigura paza si protectia la 176 de sectii de votare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate in organizarea si desfasurarea Referendumului din 6 si 7 octombrie 2018 au luat toate masurile, din competenta, pentru asigurarea unui climat de liniste si siguranta publica.

Aceste masuri urmaresc buna derulare a procesului electoral, precum si un mod de actiune corect si echidistant al fortelor implicate.

Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Maramures, alaturi de reprezentantii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Judetean de Jandarmi si Gruparea Mobila de Jandarmi Cluj Napoca, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, precum si alte structuri M.A.I.), se vor afla in misiuni, pentru  asigurarea masurilor de protectie, ordine si siguranta publica, la sectiile de votare, precum si in locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Masurile de paza si protectie instituite la locatiile sectiilor de votare presupun prezenta politistului, pentru a preveni aparitia unor incidente de natura sa perturbe procesul de votare.

“In acest context, precizam ca 311 politisti vor asigura paza si protectia la 176 de sectii de votare, dintre cele 435 ce se vor constitui pe raza judetului Maramures, iar pentru restul sectiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I..

De asemenea, peste 300 de politisti, se vor afla in strada, in perioada 6-7 octombrie,  pentru a asigura masuri de ordine si liniste publica, in vederea prevenirii oricaror fapte antisociale.

Pentru interventia efectiva la eventuale incidente, politistii angrenati din paza si protectia sectiei de votare vor fi sprijiniti, la cerere, de patrulele de politie aflate in dispozitivul curent de interventie la evenimentele semnalate, care isi vor desfasura activitatea in zona.

Pentru combaterea oricaror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de politisti si echipe operative, pregatite sa intervina. Astfel, aproape 200 de politisti vor fi constituiti in rezerve (luptatori pentru actiuni speciale si echipe operative de specialisti).

Pana la repartizarea buletinelor de vot si a celorlalte  materiale necesare votarii la sectiile de votare, 11 jandarmi vor fi in misiuni de protectie, atat a transportului buletinelor de vot, cat si a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures va avea in responsabilitate 152 de sectii de votare dispuse in 108 locatii, unde vor fi prezenti 152 jandarmi. Pentru un plus de siguranta, vor fi constituite si rezerve de interventie, capabile sa intervina in cel mai scurt timp, daca situatia o va impune.

Jandarmii vor asigura desfasurarea in conditii de siguranta a activitatii in cadrul Biroului Electoral Judetean, avand si atributii de protectie a transportului buletinelor de vot dupa incheierea procesului de votare.

150 de pompieri asigura desfasurarea in bune conditii a referendumului.

Premergator procesului electoral, pompierii au efectuat verificari la obiectivele in care sunt organizate sectii de votare, fiind inlaturate disfunctionalitatile pe linia apararii impotriva incendiilor.

De asemenea, specialistii ISU desfasoara activitati de instruire pe linia prevenirii situatiilor de urgenta cu presedintii sectiilor de votare, precum si recunoasteri in teren pentru asigurarea accesului autospecialelor si gestionarea eventualelor interventii de urgenta.

Totodata, 176 politisti de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei/Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures vor asigura paza si supravegherea a 89 sectii de votare aflate in zona de competenta.

Pentru mai multe informatii privind procesul electoral, puteti consulta, pe pagina unitatii noastre, accesand bannerul special creat in acest sens, care va directioneaza pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteti gasi atat prevederi cu caracter general privind organizarea Referendumului, cat si actele normative incidente si contraventiile si infractiunile prevazute de acestea.

In acest context, va recomandam sa respectati legislatia electorala si regulile de convietuire sociala. Sesizati orice incalcare a legislatiei la numarul unic de urgenta 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!”, se arata intr-un comunicat de presa.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2