Refugiati: Traficul feroviar intre Germania si Austria a fost reluat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

traficCirculatia trenurilor intre Germania si Austria s-a reluat luni dimineata, dupa ce in cursul noptii toate trenurile au fost oprite in cadrul masurilor de urgenta introduse de autoritatile de la Berlin pentru a opri fluxul de migranti care incearca sa intre in tara, transmite DPA citat de Agerpres.

Un purtator de cuvant al companiei germane de cai ferate Deutsche Bahn a precizat ca trenurile si-au reluat circulatia incepand cu ora 07.00 am (05.00 UTC), dupa o pauza de 12 ore, exceptand portiunea intre orasul austriac Salzburg si orasul german Munchen, unde potrivit informatiilor exista persoane care merg pe sinele de cale ferata.

La randul sau, compania de cai ferate din Austria a anuntat si ea reluarea traficului spre Germania, dar a atras atentia pasagerilor sa se astepte la controlul documentelor la frontiera cu Germania.

Ministrul de interne german, Thomas de Maiziere, a anuntat duminica decizia Germaniei de a reintroduce temporar controale la frontiera cu Austria din cauza afluxului masiv de refugiati care vin dinspre aceasta tara catre Germania. „Din acest moment, Germania introduce temporar controale la frontiera de-a lungul frontierelor interne (ale Uniunii Europene). Accentul va fi pus la inceput pe granita cu Austria”, a spus De Maiziere.

Mii de imigranti continua sa patrunda in fiecare zi din Ungaria pe teritoriul austriac in drumul lor catre Germania, destinatia preferata de cei mai multi dintre ei, numai duminica intrand in Austria circa 8.000. Guvernul de la Viena se teme acum ca acesti imigranti ar putea fi blocati la granita cu Germania, ca urmare a reintroducerii controalelor la frontiera.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2