Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Deputatii au adoptat miercuri un proiect de lege prin care dreptul la ajutor social inceteaza in cazul refuzului unui loc de munca oferit. Decizia a fost luata cu 274 de voturi pentru, 4 impotriva si 2 abtineri, transmite Agerpres.

Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui proiect de lege initiat de patru parlamentari ALDE.

“Refuzul unui loc de munca oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala oferite de agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca atrage incetarea dreptului la ajutorul social”, prevede initiativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Proiectul mai prevede ca, in situatia pierderii dreptului la ajutor social, familia sau persoana singura poate solicita un nou drept dupa o perioada de 12 luni de la data deciziei de incetare a acestui drept.

Initiativa legislativa stipuleaza ca pentru sumele acordate ca ajutor social una sau mai multe persoane majore apte de munca, raportat la cuantumul ajutorului social din familia beneficiara, au obligatia de a presta lunar, la solicitarea primarului, actiuni sau lucrari de interes local, fara a se putea depasi regimul normal de lucru si cu respectarea normelor de securitate si igiena a muncii.

“In situatia in care persoana nominalizata sa efectueze actiunile sau lucrarile de interes local se afla in incapacitate temporara de munca sau si-a pierdut total ori partial capacitatea de munca, obligatia de a presta actiunile sau lucrarile de interes local (…) se transfera celorlalte persoane apte de munca din familie, cu acordul primarului”, se mai arata in proiect.

In cazul in care, dupa o verificare, se constata ca familia sau persoana singura a realizat venituri din alte surse si acestea nu au fost declarate de titular, se dispune incetarea dreptului la ajutor social.

Initiativa legislativa stabileste si obligatii pentru primari in scopul valorificarii fortei de munca locale.

Mai multe pe hotnews.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1