Regatul Unit lanseaza in circulatie noua moneda de 50 de pence cu ocazia Brexitului

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Regatul Unit a dezvaluit duminica noua moneda de 50 de pence, conceputa pentru a marca iesirea tarii din Uniunea Europeana, ea fiind inscriptionata cu mesajul ”Pace, prosperitate si prietenie cu toate natiunile” si cu data Brexitului, 31 ianuarie 2020, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Circa trei milioane de monede vor fi distribuite incepand de vineri, 31 ianuarie, de banci, oficii postale si centre comerciale, alte sapte milioane urmand sa fie puse in circulatie mai tarziu in cursul acestui an.

”Retragerea din Uniunea Europeana este un punct de cotitura in istoria noastra si aceasta moneda marcheaza inceputul acestui nou capitol”, a declarat ministrul britanic de finante Sajid Javid.

Ministerul britanic de Finante stabilise initial ca noua moneda de 50 de pence sa fie inscriptionata cu 29 martie 2019, data initiala la care fusese prevazut Brexitul inainte ca disputele dintre sustinatorii si adversarii iesirii din UE sa conduca la amanarea acestuia.

Decizia ministerului a fost apoi ca moneda sa fie inscriptionata cu 31 octombrie 2019, noua data a Brexitului, iar circa un milion de monede erau deja realizate pana la acea data. Dar aceleasi dispute au condus la inca o amanare a iesirii din UE, astfel ca acele monede au fost topite. In final victoria taberei conservatoare pro-Brexit a premierului Boris Johnson la alegerile anticipate din decembrie nu a mai permis nicio alta amanare, astfel ca pe 31 ianuarie la ora 23:00 GMT Regatul Unit paraseste blocul comunitar.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1