Regatul Unit va iesi din UE la 31 octombrie orice ar fi, promite Boris Johnson

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Premierul britanic Boris Johnson a anuntat miercuri, la Manchester (nord-vestul Angliei), ca Regatul Unit va parasi Uniunea Europeana pe 31 octombrie ”orice ar fi”, transmit Reuters si AFP, informeaza AGERPRES.

”Ceea ce lumea intreaga vrea este sa incheiem acest subiect si sa trecem la altceva. Iata de ce noi vom iesi din UE la 31 octombrie orice ar fi”, a declarat seful guvernului britanic in cadrul congresului Partidului Conservator, desfasurat la Manchester.

Johnson a spus ca va prezenta Uniunii Europene ”un compromis din partea Regatului Unit” si a cerut blocului comunitar ”sa faca un compromis la randul sau”.

El a precizat ca propunerile sale exclud controalele la frontiera irlandeza.

In luna august, Boris Johnson a amanat pana la 14 octombrie Discursul Reginei, ceea ce a insemnat practic suspendarea activitatii parlamentului, el sperand ca astfel deputatii britanici nu vor avea timpul necesar pentru masuri care sa impiedice retragerea din UE fara acord pe 31 octombrie.

Totusi, in cele cateva zile de la inceputului lui septembrie cand s-a putut reuni, legislativul a reusit sa adopte o lege care-l obliga pe Johnson sa ceara o noua amanare a Brexitului pana la 31 ianuarie 2020, daca pana la 19 octombrie nu reuseste sa obtina un nou acord cu UE sau nu primeste aprobarea parlamentului pentru o retragere fara acord.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *