Regele Juan Carlos al Spaniei a abdicat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Regele Juan Carlos al Spaniei a abdicat. Anuntul oficial privind abdicarea regelui Juan Carlos a fost facut de seful Guvernului spaniol, luni dimineata. Potrivit oficialului spaniol, succesorul la tron va fi Printul Felipe, conform articolului 57 din Constitutie. Potrivit presei spaniole, decizia suveranului vine ca urmare a situatiei delicate prin care trece monarhia spaniola de cativa ani, scrie romaniatv.net.

Anuntul a fost facut, la ora 11.30 (ora Romaniei), ca regele Juan Carlos I a decis sa abdice si sa-i cedeze tronul fiului sau, Principele Felipe, in conformitate cu prevederile Constitutiei.

„Majestatea Sa Regele Juan Carlos mi-a comunicat in urma cu putin timp intentia de a renunta la tron si deschiderea procesului de succesiune”, a anuntat premierul spaniol, Mariano Rajoy.

In ceea ce priveste motivul abdicarii, Rajoy a spus ca Regele Juan Carlos va explica personal decizia in fata spaniolilor luni, intr-o declaratie de presa.

Potrivit primelor informatii, monarhul ar fi luat aceasta decizie cel mai probabil din cauza situatiei delicate in care se afla monarhia spaniola de cativa ani. Surse apropiate familiei regale spun ca Juan Carlos I se gandea inca de luna trecuta sa renunte la tron, de cand s-a intors dintr-o vizita in Orientul Mijlociu.

Seful Executivului a asigurat, de asemenea, ca marti va convoca Consiliul extraordonar al Ministrilor pentru a pune in practica dispozitiile constitutionale necesare.


Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2