Regele Mihai, mesaj despre comunism si caderea lui

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Regele Mihai I a aratat joi, in mesajul transmis la Conferinta internationala „25 de ani de la prabusirea dictaturilor comuniste in Europa de Est: privind in urma, privind inainte”, ca in Romania comunismul s-a nascut in 1921, iar in prezent, dupa mai bine de noua decenii, are ocazia sa se adreseze participantilor la conferinta, sarbatorindu-i caderea, scrie Agerpres.

„In anul 1927, la moartea Regelui Ferdinand I, bunicul meu, am fost proclamat Regele Romaniei. In cei 87 de ani care au trecut, am fost martorul direct al aparitiei si prabusirii fascismului si comunismului. Doua sisteme criminale care au lasat in urma peste 100 de milioane de victime si multe milioane de oameni schiloditi sufleteste si trupeste (…). Familia mea si cu mine am muncit mult in ultimii 25 de ani de la caderea comunismului, pentru o Romanie democratica, prospera, libera si demna.

Nu vom inceta sa facem acest lucru pana la sfarsitul zilelor noastre, convinsi fiind ca institutia Casei regale este parte a identitatii noastre statale si nationale”, se arata in mesajul citit joi de la Tribuna Parlamentului de principele Radu.

Regele mai precizeaza ca viata sa a fost „o lunga si loiala asteptare, o asteptare ca Europa sa-si vina in fire, asteptare ca Romania sa se reintoarca la ea insesi, iar „rabdarea poate fi uneori o palma impotriva destinului istoric, asteptarea si credinta, iubirea si simtul datoriei”.

„Dar in lunga mea viata am cunoscut si momente binecuvantate. Dumnezeu a vrut sa fiu in prima linie a revenirii tarii mele in familia demna a natiunilor libere prin intrarea Romaniei ca membru deplin in UE si in Organizatia Atlanticului de Nord”, se mai subliniaza in mesajul Regelui Mihai I.

Conferinta internationala „25 de ani de la prabusirea dictaturilor comuniste in Europa de Est: privind in urma, privind inainte” la care participa fosti sefi de stat din Europa Centrala si de Est a inceput, joi, la Palatul Parlamentului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2