Regii gunoaielor au fost detronati. DRUSAL a schimbat sistemul de triere a deseurilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Carutasii care vin noapte de noapte la containerele din Baia Mare nu au mai gasit igluurile cu materiale reciclabile si nici pe cele cu metale.

DRUSAL a renuntat la trierea de hartie, sticla, metal si a optat pentru recipientele umed si uscat, pentru a stopa astfel fenomenul imprastierii gunoaielor menajere in zona containerelor de colectare.

Pe timp de noapte, tiganii vin cu atelajele la containerele din oras, imprastie gunoaiele si fura materialele selectate. In acest sens, conducerea Drusal a decis sa inlocuiasca recipientele de depozitare a hartiei, metalului si a sticlei cu igluuri pentru deseuri umede si uscate.

“In fiecare zi si in fiecare noapte sunt intre 10 si 12 carute, strafuri, la containere iar noaptea, cei care vin cu atelajele rastoarna igluurile, fura materialele din ele si imprastie deseurile menajere. Atunci am hotarat sa trecem pe umed si uscat in sensul in care resturile umede si uscate le putem trata printr-o statie de sortare si nu mai e nevoie sa facem nici atatea transporturi”, a declarat Ioan Cardos, director DRUSAL.

Este cunoscuta problema carutasilor mai cu seama ca si politistii locali incearca seara de seara sa-i intoarca din drumul lor, atunci cand acestia intra cu atelajele pe soselele baimarene.

Din pacate ei revin in fiecare noapte si nu le pasa de sanctiunile primite. Multi dintre ei nu au buletine sau daca au domicilii acestea nu sunt valabile sau documentele de identitate sunt pur si simplu expirate. Astfel, tiganii sunt nepasatori daca se aleg cu o amenda, pe care, de altfel, e clar ca nu o platesc.

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

3 Comments

  1. rapagau

    o adevarata provocare pentru primarul Chereches… sa vedem daca gaseste solutie pentru aceasta problema…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2