Regimul bogat in proteine, cea mai buna metoda de slabit

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cea mai buna metoda de slabit este dieta bogata in proteine, iar faptul ca proportia proteinelor a scazut in alimentatia occidentalilor in ultimii 60 de ani ar putea explica sporirea numarului de persoane obeze, scrie ‘Daily Mail’ citat de Agerpres, vineri, intr-un articol referitor la un studiu prezentat in Manchester, la reuniunea anuala a Societatii pentru biologie experimentala.

O asemenea dieta are insa si riscuri si poate duce la dezechilibre ce pot cauza, la randul lor, probleme de sanatate’, avertizeaza profesorul in nutritie ecologista David Raubenheimer, de la Universitatea din Sydney, coordonatorul studiului. El sustine ca organismul uman nu este adaptat la biscuiti, prajituri, pizza si bauturi dulci si recomanda consumul de oua si carne, mai ales peste si piept de pui, si evitarea hranei ‘ultra-procesate’.

Specialistii mentioneaza ca proteinele sunt o sursa de energie si, totodata, sunt esentiale pentru o crestere sanatoasa si pentru refacerea tesuturilor, precum organele interne, pielea si muschii, inclusiv muschiul inimii dupa un infarct.

Diverse cercetari stiintifice au aratat ca aprecierea continutului nutritional al alimentelor numai in functie de numarul de calorii nu este suficienta. Ceea ce conteaza este asigurarea unui echilibru corect intre proteine, carbohidrati si grasimi. Daca apare un dezechilibru, pentru a se ajunge la nivelul corect de proteine, trebuie sa se modifice si consumul de zaharuri si grasimi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *