Regina Elisabeta a II-a le cere britanicilor sa gaseasca ”un teren comun” de intelegere

Reclame home 1
Reclame home 1

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii le-a cerut britanicilor sa gaseasca „un teren comun” de intelegere, interventie considerata ca o referire directa la dezbaterea privind Brexit-ul care afecteaza in prezent Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, relateaza vineri AFP, informeaza AGERPRES.

”In cautarea noastra de noi raspunsuri in aceste timpuri moderne, prefer in ce ma priveste retetele incercate, cum ar fi sa se vorbeasca cu respect si sa se respecte punctele de vedere diferite, sa se caute un numitor comun si sa nu se uite imaginea de ansamblu”, a declarat joi seara suverana in varsta de 92 de ani.

„Pentru mine, aceste abordari sunt atemporale si le recomand tuturor”, a adaugat ea, adresandu-se membrilor Women’s Institute.

Regina a salutat valorile acestei organizatii care lucreaza pentru femei si care sunt „rabdarea, prietenia, o abordare comunitara puternica si luarea in considerare a nevoilor celorlalti”.

Aceste afirmatii facute de Regina Elisabeta a II-a au fost interpretate in Marea Britanie ca o referire la tensiunile care marcheaza dezbaterea privind punerea in aplicare a iesirii tarii din Uniunea Europeana, programata pentru 29 martie.

In discursul rostit de Craciun, regina le-a cerut britanicilor sa manifeste ”respect” unii fata de ceilalti, aminteste AFP.

„Chiar daca ne separa diferentele cele mai profunde, a-l trata pe celalalt cu respect, ca fiinta umana, este intotdeauna un prim pas bun”, a spus ea in decembrie.

Regina manifesta o stricta neutralitate pe plan politic, discursul traditional de Craciun fiind una dintre rarele ocazii pentru a-si exprima public opiniile personale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2