Regionalizare – Vezi ce spun sefii administratiei judetene despre reorganizarea tarii

Opt regiuni va avea Romania, in viitor, potrivit proiectului de reorganizare administrativa pregatita de Guvernul Ponta: Nord-Est, Nord-Vest, Centru, Sud, Sud-Est, Sud-Vest, Vest si Bucuresti-Ilfov, informeaza realitatea.net.

“Ne intereseaza pe toti sa pastram si judetele, respectiv Consiliile Judetene, pentru a pastra administratia cat mai aproape de cetatean. Evident ca va exista un centru administrativ, insa puterea nu va fi lasata intr-un singur loc.

Nu inseamna ca se va coduce totul de la Cluj, daca aici va fi un fel de capitala administrativa”, a declarat Gabriel Zetea, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures.

Vicepresedintele CJ Maramures, Emil Marinescu, este de parere ca acest mod de reorganizare va ajuta la dezvoltarea infrastructurii si va aduce mai multi bani in fiecare judet.

“Daca ne vom duce pe opt regiuni, in mod cert la Cluj va fi capitala de regiune, pentru ca e capitala istorica a Transilvaniei. Regionalizarea a fost gandita tocmai pentru a putea absorbi fondurile direct si nu prin Guvern.

S-a facut pentru corelarea investitiilor de infrastructura. In prezent un judet face un drum pana la hotar iar pe celalalt nu-l intereseaza, asta inseamna ca nu mai ai culoare de transport functionale”, a spus Marinescu.

Dincolo de toate aspectele politico-sociale, prefectul de Maramures vede in noua reorganizare doar o situatie ipotetica.

“Deocamdata sunt doar discutii aparute in media centrala vizavi de unele proiecte. De-a lungul timpului am invatat ca e mai bine sa ne abtinem si sa nu comentam situatiile ipotetice.

In momentul in care va veni un anumit tip de regionalizare, care o fi ea, o s-o punem in aplicare. Partea aceasta apartine factorului politic si nu factorului administrativ”, a mentionat prefectul Sorin Rednic.

Cel mai probabil, regiunea de Nord-Vest a tarii va fi administrata de la Cluj, numele vehiculate pentru functiile de guvernatori fiind: Ioan Rus – PSD, Ilie Bolojan – PNL, Alin Tise – PDL.

ZiarMM.ro

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *