Registrul Comertului va radia, din martie, PFA-urile si a intreprinderile individuale care nu si-au actualizat obiectul de activitate

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) va radia din registrul sau, din oficiu, de la data 18 martie 2019, persoanele fizice autorizate (PFA) si a intreprinderile individuale (II) care nu si-au actualizat obiectul de activitate conform legislatiei in vigoare, informeaza vineri, ONRC.

“Potrivit prevederilor din Legea nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, oficiul registrului comertului radiaza din oficiu, in termen de 60 de zile de la implinirea celor 2 ani de la data intrarii in vigoare a legii, persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale al caror numar de clase de activitati prevazute de codul CAEN incluse in obiectul de activitate este mai mare decat cel impus de actul normativ mentionat”, se precizeaza intr-un comunicat al ONRC remis AGERPRES.

Termenul de 60 de zile se implineste la data de 18 martie 2019.

Potrivit Legii nr. 182/2016, in termen de 2 ani de la intrarea in vigoare, persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale al caror numar de clase de activitati prevazute de codul CAEN incluse in obiectul de activitate este mai mare decat cel prevazut de prevederile legale in vigoare (5 clase de activitati prevazute de codul CAEN pentru PFA si 10 clase de activitati prevazute de codul CAEN pentru II) au obligatia de a solicita oficiului registrului comertului competent modificarea, in mod corespunzator, a mentiunilor din registrul comertului referitoare la obiectul de activitate.

ONRC precizeaza ca formulare-tip avand ca obiect inregistrari in registrul comertului, inclusiv cele privind modificarea obiectului de activitate al PFA si II si, dupa caz, inscrisurile doveditoare pot fi transmise prin posta, mijloace electronice, utilizand portalul de servicii online al Oficiului National al Registrului Comertului (cu semnatura electronica extinsa), respectiv direct la sediul oficiului registrului comertului de pe langa tribunalul in raza caruia PFA sau II si-a stabilit sediul profesional.

Lista persoanelor fizice autorizate si a intreprinderilor individuale care nu si-au indeplinit obligatia de modificare a obiectului de activitate este publicata pe pagina de internet a Oficiului National al Registrului Comertului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1