REGIUNEA MARAMUREȘ – Căldurile de vară devin amintire. De cand începe răcoarea de toamnă

Vara este pe terminate în Maramureș, acum fiind ultimele zile cand ne vom bucura de căldura specifică zilelor de vară. Din septembrie deja dimineața și seara vom lua o haină în plus pe noi. Meteorologii au dat publicității prognoza meteo valabilă pentru următoarele 2 săptămani pentru regiunea Maramureș.

Potrivit ANM, pană la finalul lunii august regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele specifice acestei perioade din an. Mai precis, mediile maximelor vor creşte de la 28…30 de grade în primele zile până la 31…33 de grade între 25 şi 30 august. Şi valorile nocturne vor fi mult mai ridicate decât cele obişnuite, cu minime de 14…16 grade, mediat regional.

O răcorire a vremii este estimată de meteorologi pentru finalul intervalului de referinţă (primele zile ale lunii septembrie). Cat privește precipitațiile, în primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe arii restrânse se pot acumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru ploi
locale va creşte din nou după data de 30 august.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu