Reguli noi si promisiuni pentru soferii din Romania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

trafic-soferi-2Permisul de conducere nu se va mai putea obtine fara absolvirea a 10 clase, vor fi mai dese controalele medicale pentru soferii in varsta, iar cei cu abateri repetate vor fi consiliati psihologic. Sunt cateva dintre schimbarile care se vor aplica in urmatorii patru ani.

Romanii care nu au terminat zece clase nu vor putea avea permis de conducere, potrivit Strategiei de Siguranta Rutiera aprobata deja de Executiv, iar proba practica a examenului de conducere ar urma sa fie monitorizata video, anunta autoritatile, potrivit Digi24.

Mircea Ionescu, reprezentant al Ministerului Transporturilor: Planul vizeaza dotarea vehiculelor cu niste sisteme speciale, pe de-o parte, pe de alta parte exemenele pentru obtinerea atestatelor profesionale deja sunt montirozate video.

Noua strategie prevede schimbari si pentru masini. Peste cativa ani autoturismele ar putea fi dotate cu sisteme inteligente care vor opri motorul, daca soferul a baut alcool.

Mircea Ionescu, reprezentant al Ministerului Transporturilor: Ar putea fi o conditie de dotare in vederea omologarii pentru admiterea in circulatie, care sa poata fi introdusa de la nivel european dar si national, in viitor.

Autoritatile vin cu reguli noi pentru soferi, dar si cu promisiuni. Anul viitor vom depasi 1.000 de km de autostrada, dupa ce anul acesta s-au deschis doar 18 km.

Sorin Buse, ministrul transporturilor: Anul viitor o sa fie 150, i-am numarat, i-am reconfirmat. Pana in 2018 o sa depasim cei 1.000 de kilometri.

Cinci oameni mor in fiecare zi in accidente rutiere, arata statisticile. Autoritatile spera sa reduca la jumatate numarul victimelor odata cu noile reguli.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole