Relatia cuplurillor care posteaza fotografii pe Facebook dureaza mai mult

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

indragostitiCuplurile care au tendinta sa isi afiseze relatia pe Facebook si sa impartaseasca elemente din relatia lor ar dura mai mult – cel putin aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Wisconsin-Madison (Statele Unite) si publicat in Cyberpsychology, Behavior and Social Networking.

Perechile care debordeaza de fericire pe retelele de socializare reusesc uneori sa isi enerveze prietenii celibatari. Dar poate ca ele au gasit prin acest mijloc cheia longevitatii pentru relatia lor, sustine studiul preluat de pourquoidocteur.fr. Dupa ce au intervievat cei 180 de participanti la cercetare, cercetatorii au ajuns la concluzia ca impartasirea de fotografii si comentarii ale indragostitilor, confirmarea faptului ca sunt fericiti impreuna sau comunicarea cu jumatatea prin retele de socializare constituie tot atatia factori de reusita a cuplului.

O astfel de activitate duce la „cimentarea” perechii, la stabilirea unor legaturi durabile prin intermediul acestor „indici de autoreprezentare”, arata autorii studiului.

Totusi, postarea unor comentarii despre situatia amoroasa ar putea indica si o forma de anxietate si de fragilitate psihologica, se spune intr-un alt studiu, efectuat de cercetatori de la Universitaea Brunel (Statele Unite) si publicat in luna mai.

Acestia au aratat ca postari cu continut languros de tipul „nu esti cu mine de o zi si deja imi lipsesti” sau „un an de viata in comun, ce minunata poveste de dragoste traim!” dovedesc lipsa de incredere in sine insusi si un „puternic sentiment de nesiguranta in relatia sentimentala”, incheie pourquoidocteur.fr.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2