Relatii de munca: Mai multe acte normative intra in vigoare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In cursul lunii aprilie au intrat, respectiv vor intra in vigoare mai multe acte normative care aduc modificari in materia relatiilor de munca.

La data de 5 aprilie 2018 au intrat in vigoare dispozitiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca.

Actul normativ stabileste semnificatia termenului de telemunca, respectiv telesalariat, conditiile in care aceasta noua activitate poate fi prestata, cu precizarea expresa in cuprinsul contractului individual de munca a faptului ca acel salariat lucreaza in regim de telemunca, locul sau locurile in care aceasta activitate se desfasoara, programul de lucru, precum si o seama de drepturi si obligatii reciproce ce izvorasc din acest tip de raport de munca.

In data de 13 aprilie 2018 intra in vigoare si Legea nr. 88/2018 de aprobare a OUG nr. 53/2017 pentru modificarea si completarea Codului muncii.

„Actul normativ aproba termenii stabiliti prin OUG nr. 53/2018, respectiv notiunea de munca nedeclarata, termenele la care un contract individual de munca se inregistreaza si se transmite in registrul general de evidenta a salariatilor, dispozitii referitoare la modul de evidentiere a orelor de munca si obligatia pastrarii unei copii a contractului individual de munca la locul de munca, modul de evidentiere a orelor de munca in cazul muncii la domiciliu sau telemuncii.

Au fost aduse precizari legate de acordarea zilelor libere de sarbatoare legala stabilite prin lege pentru persoanele apartinand cultelor religioase legale, altele decat cele crestine si faptul ca aceste zile libere nu pot fi considerate ca fac parte din concediul legal de odihna.

Actul normativ modifica si cuantumul maxim al amenzi ce poate fi aplicat in cazurile in care este identificata munca nedeclarata, valoarea maxima cumulata este de 200.000 lei”, a spus Dragos Nacuta, inspectorul sef al ITM Maramures, intr-un comunicat de presa.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole