Relieful judetului, problema pentru politie. Timpii de interventie la sate ajung si la 20 de minute

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

masina-politieInspectoratul de Politie al judetului Maramures a facut recent publica o analiza privind interventia structurilor Inspectoratului in situatii de urgenta semnalate prin SNUAU 112 in primele 7 luni 2016. Pe zone de competenta observam ca cele mai putine interventii au fost in Dragomiresti, unde am avut sub 50 astfel de solicitari.

La nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, in primele sapte luni din acest an au fost primite un numar de 15.827 apeluri de urgenta, cu 394 mai putine decat in perioada similara a anului anterior. Din totalul apelurilor primite la Compartimentul Apeluri de Urgenta, doar 9.302 cazuri (ceea ce reprezinta procentual 58% din totalul apelurilor) au impus deplasarea unor echipaje de interventie pentru gestionarea aspectelor de urgenta si luarea masurilor legale, restul situatiilor fiind clarificate prin consiliere si indrumari.

Potrivit analizei mai sus amintite, cele mai multe apeluri privesc evenimente sesizate in mediul urban (67%), acestea fiind repartizate in principalele zone aglomerate de pe raza de competenta, respectiv municipiile Baia Mare (38%) si Sighetu Marmatiei (10%).

Cele mai multe apeluri de urgenta la care s-a intervenit au fost inregistrate la sfarsit de saptamana (vineri – duminica). Cat priveste intervalul orar cu cel mai amplu impact in acest domeniu a fost 17:00 – 22:00. Oficialii IPJ Maramures sustin ca la cele mai multe apeluri, timpul de interventie a fost sub 10 minute. In mediul urban, interventia s-a realizat in majoritatea cazurilor sub 10 minute iar in mediul rural in 85% din cazuri s-a intervenit in maxim 20 minute, aspect datorat in multe cazuri terenului accidentat si dificultatii de acces in aceste zone.

Aruncand un ochi peste analiza mai sus amintita, observam ca cele mai putine interventii in primele sapte luni ale anului au fost la Dragomiresti – 41 interventii, Salistea de Sus – 86, Seini – 94, Ulmeni – 88, Cavnic – 70 de interventii.

Cezar TUDOR

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Teodora

    Minciună maximă. Eu, când am sunat ca ma agreseaza sotul, m-au tinut cam 5 – 6 minute la telefon. Mi-au tot cerut date. Nebunul, soargea tot in casa si ne dădea omor la toti. Apoi, au zis că trimit pe cineva. A venit o polițistă slaba di mică si un jandarm de 50 kg. Sotul meu, are 140 kg si 2 metri. Cei doi, au sosit după mai bine de jumătate de oră. Nu uitati, locuiesc pe str turbinei in baia mare. M-am saturat de bătaie până au sosit. Minciuni

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *