Remaniere guvernamentala in Georgia, in scopul reducerii cheltuielilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul georgian Gheorghi Kvirikasvili a initiat luni o remaniere guvernamentala ce implica suspendarea mai multor ministere, in scopul reducerii costurilor de functionare a guvernului, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

‘A venit vremea sa schimbam structurile guvernului, pentru a forma un aparat de stat mai eficient, pentru a reduce birocratia si cheltuielile administrative’, a declarat seful guvernului de la Tbilisi in cadrul unei conferinte de presa.

Numarul total al ministerelor ar urma sa scada de la 18 la 14, a precizat el.

Ministrul de finante Dmitri Kumsisvili va deveni ministru al economiei, predecesorul sau in acest post, Gheorghi Gaharia, va prelua postul de ministru de interne, iar directorul companiei georgiene a cailor ferate, Mamuka Bahtadze, va deveni ministru al finantelor.

Aceasta remaniere implica demisia intregului cabinet guvernamental si un nou vot de incredere in parlament, dominat de partidul ‘Visul georgian’, condus de Kvirikasvili.

Acesta se afla sub focul criticilor, din cauza majorarii cheltuielilor de stat si ceea ce opozitia considera a fi o irosire a banului public.

‘Schimbarile propuse nu au niciun sens, pentru ca nu va exista o reducere a cheltuielilor administrative in bugetul care tocmai a fost adoptat’, a declarat pentru AFP un lider al partidului de opozitie ‘Georgia europeana’.

‘Birocratia a crescut cu 10% in ultimii cinci ani, iar cheltuielile cresc fara incetare’, a adaugat el.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2