Remus Pricopie: Digitalizarea scolilor se va intampla

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, marti, la Constanta, ca digitalizarea scolilor nu este o optiune si oricat de greu ar putea sa para implementarea acestui proiect, el se va realiza, clasele digitale reprezentand o solutie pentru actualizarea manualelor si pentru o mai buna invatare, scrie Agerpres.

„Oricat de greu ar putea sa para, digitalizarea scolilor se va intampla. (…) Este un pas pe care il vom face in acest an scolar, inclusiv cu clasele unu si doi. Este bine ca se discuta destul de intens despre digitalizare, ce inseamna digitalizarea. (…) Cu ajutorul elementelor digitale mult mai usor se pot intelege anumite fenomene, mult mai usor se pot preda anumite lucruri”, a spus ministrul Educatiei, la inaugurarea Smart Classroom, o clasa digitala formata in cadrul Colegiului National „Mircea cel Batran” din Constanta.

Acesta a mentionat ca clasele digitale reprezinta „o solutie pentru actualizarea manualelor, pentru o mai buna invatare”, digitalizarea scolilor nefiind o optiune. „Digitalizarea scolii nu este o optiune, se intampla deja in jurul nostru (…) Cred ca cel mai bun exemplu este Albania. In Albania exista un proiect de digitalizare inceput de aproximativ doi ani. In Uniunea Europeana au inceput astfel de procese, in Franta (…) sunt regiuni unde s-au achizitionat tablete pentru toti elevii. (…) Atunci cand gestionezi un proiect pe educatie, trebuie sa te uiti pe de o parte la cei care sunt mai in urma, (…) dar in acelasi timp nu ai voie sa obstructionezi dezvoltarea. Investitiile masive, vorbim de sute de milioane de euro, o parte deja s-au facut, o parte urmeaza sa se faca, investitiile in infrastructura scolara. (…) Dar nu trebuie sa investim numai in infrastructura, trebuie sa investim si in instrumentele de invatare si in elevi, in cadre didactice”, a spus ministrul Educatiei.

La finalul evenimentului, ministrul Remus Pricopie a declarat ca noul an scolar 2014-2015 a inceput cu un numar mult mai mic de unitati scolare fara autorizatii de functionare, comparativ cu anii anteriori, in conditiile in care s-au facut investitii in scoli. „Numarul unitatilor de invatamant fara aviz sanitar a scazut considerabil in ultimii ani, se vede faptul ca s-au facut investitii, fie din fonduri structurale, fie din bugetele locale. Nu uitati ca, anul acesta, Guvernul a aprobat mutarea din diferite programe operatioanale catre POR a 240 de milioane de euro, unele sume deja au fost alocate, de fapt sunt aproximativ 500 de proiecte aprobate. (…) Avem judete cu suta la suta sau cu nouazeci si ceva la suta avize sanitare, acum cinci ani nu vorbeam despre asa ceva”, a afirmat Pricopie.

Potrivit acestuia, dascalii vor primi cate 150 de euro pentru dezvoltare profesionala, urmand ca guvernantii sa rezolve si problema decontarii transportului elevilor si profesorilor navetisti. „Cred ca maine va fi pe agenda Guvernului o ordonanta prin care se vor aloca 150 de euro pentru fiecare cadru didactic pentru dezvoltare profesionala. In saptamanile urmatoare, vom finaliza un document prin care naveta elevilor si naveta cadrelor didactice sa fie cel putin partial decontata (…) din fonduri structurale”, a precizat Remus Pricopie.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole