Renault afiseaza rezultate record, Carlos Ghosn reconfirmat in functia de CEO

Constructorul auto francez Renault a raportat vineri vanzari si profituri record pentru 2017, ceea ce consolideaza pozitia directorului general Carlos Ghosn in fata solicitarilor Guvernului francez pentru un plan clar de succesiune si o mai mare integrare cu partenerul japonez Nissan, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Marja operationala a grupului Renault, proprietarul Dacia, a crescut cu 17,4%, pana la un nivel record de 3,854 miliarde euro, reprezentand 6,6% din cifra de afaceri, in timp ce veniturile au crescut cu 14,7% pana la 58,77 miliarde euro gratie unei cereri solide pe piata din Europa. Profitul net a crescut cu 49,6% pana la 5,114 miliarde euro, gratie unei contributii de 2,791 miliarde euro din partea Nissan.

“2017 a fost un nou an record pentru grupul Renault. Rezultatele comerciale si financiare sunt o consecinta a strategiei adoptata de mai multi ani si a eforturilor tuturor colaboratorilor grupului”, a declarat presedintele director general de la Renault, Carlos Ghosn.

Separat, Consiliul de Administratie de la Renault si-a dat joi acordul pentru un nou mandat de patru ani pentru Carlos Ghosn. Administratorii au fixat trei obiective prioritare pentru urmatorul mandat al lui Ghosn. Presedintele director general va trebui sa piloteze planul strategic “Drive the Future” care vizeaza o cifra de afaceri de 70 de miliarde de euro in 2022, sa adopte masuri decisive care sa faca alianta cu Nissan ireversibila si, de asemenea, sa consolideze planul de succesiune.

Alianta Renault-Nissan, extinsa in 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producator mondial de automobile cu 10,6 milioane unitati, mai mult decat Volkswagen si Toyota. Alianta regrupeaza zece marci de automobile, 470.000 de salariati si 122 de uzine pe toate continentele.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1