Renault confirma ca a oprit productia in Franta si in Slovenia, dupa valul de atacuri informatice

Renault SA a devenit prima companie franceza care a confirmat ca a fost afectata de valul masiv de atacuri cibernetice simultane, care a lovit vineri aproape 100 de tari, productia fiind oprita in Franta si in Slovenia, transmit AFP, RFI si Reuters, informeaza AGERPRES.

“Am fost afectati”, a confirmat un purtator de cuvant al Renault pentru AFP, care a adaugat ca se evalueaza situatia pentru a gasi o solutie. ‘Vom face ceea ce este necesar pentru a contracara acest atac’, a precizat purtatorul de cuvant al producatorului auto francez.

Productia a fost oprita in Franta si in Slovenia, a informat oficialul Renault.

Vineri, un atac informatic “la nivel global” si calificat ca “incident major” de catre Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie (NHS) a blocat calculatoarele a numeroase spitale din aceasta tara, un atac similar inregistrand si mari companii spaniole, printre care Telefonica, a transmis AFP. Acest virus cripteaza datele existente pe un computer, cu scopul de a cere proprietarului o rascumparare in schimbul unei chei de deblocare.

Atacul ar fi unul “la nivel global” si ar atinge organizatii din Australia, Belgia, Franta, Germania, Italia si Mexic, au indicat analisti de la Forcepoint Security Labs, intr-un comunicat, precizand ca este vorba de o “campanie majora de e-mailuri rauvoitoare”.

Ransomware este un tip de programe malware care blocheaza computerele victimelor sau le cripteaza datele, solicitand plata unei rascumparari, in schimbul recuperarii controlului asupra dispozitivului sau a fisierelor afectate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1