Renault face angajari in Slovenia pentru productia noului model Clio

renault-clio-4Firma Revoz, divizia din Slovenia a producatorului auto francez Renault, va crea 340 de noi locuri de munca pana la finele acestei luni, inainte de a incepe sa produca noul model Clio 4 in luna martie, a declarat miercuri purtatorul de cuvant de la Revoz, Nevenka Basek Zildzovic, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Uzina Renault de la Novo Mesto (Slovenia), care a produs si precedentele generatii de Clio, asambleaza in prezent mai ales modelele Twingo si Smart Forfour. Pe aceleasi linii de productie va fi fabricat si Clio 4.

Nevenka Basek Zildzovic a declarat ca Revoz, care in prezent are 2.400 de angajati, se asteapta ca in acest an sa-si majoreze productia cu 30% fata de cele 133.700 de autoturisme produse in 2016, gratie noului model Clio 4. Purtatorul de cuvant a adaugat ca alte 200 de locuri de munca ar putea fi infiintate in lunile iunie sau iulie, in functie de vanzarile companiei.

In ultimii ani, rata somajului in Slovenia, o tara cu o populatie de doua milioane de locuitori, a scazut pe masura ce economia a crescut gratie exporturilor si consumului intern. In luna septembrie 2016, numarul somerilor a atins cel mai scazut nivel din ultimii sapte ani, iar rata somajului era de 10,3%.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1