Renault-Nissan va produce autovehicule electrice in China in parteneriat cu Dongfeng

Reclame home 1
Reclame home 1

Alianta Renault-Nissan a anuntat marti infiintarea unei noi societati mixte cu producatorul auto chinez Dongfeng Motor Group Co. pentru a dezvolta si comercializa autovehicule electrice pe piata chineza, cea mai mare piata auto din lume, unde vanzarile de autovehicule electrice ar urma sa creasca, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Renault SA si Nissan Motor Co. vor detine fiecare 25% din actiunile noului joint venture, urmand ca restul de 50% sa fie detinute de Dongfeng Motor Group Co., a informat alianta auto intr-un comunicat de presa. Partenerii vor concepe un nou vehicul electric bazat pe o platforma de SUV, iar acesta ar urma sa intre in productie in anul 2019 la uzina Dongfeng de la Shiyan, provincia Hubei, din centrul Chinei.

„Suntem increzatori in capacitatea noastra de a raspunde asteptarilor clientilor chinezi si de a ne consolida pozitia de lider mondial in segmentul vehiculelor electrice”, a declarat presedintele director general al aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Renault opereaza inca din 2016 o uzina cu Dongfeng la Wuhann, centrul Chinei, insa prezenta Renault in China este una marginala in comparatie cu cea a rivalului PSA, care este prezent in China inca din anii 1980. Cu toate acestea, Renault mizeaza pe dublarea vanzarilor in acest an pana la 70.000 de vehicule, o cifra minuscula pe o piata unde ar urma sa se comercializeze aproape 25 de milioane de unitati, in timp ce vanzarile PSA sunt in scadere.

Atat Nissan, cat si Renault produc deja vehicule electrice. Modelul Nissan Leaf a devenit cel mai bine vandut vehicul electric de la lansarea sa in 2010, iar Renault a inceput sa comercializeze modelul electric Zoe in 2012.

In prezent, toti marii producatori auto incearca sa incheie aliante pentru a produce vehicule electrice in China, in conditiile in care guvernul de la Beijing vrea ca vehiculele electrice si cele hibride sa reprezinte o cincime din vanzarile de autovehicule in 2025. Tesla, Daimler AG si General Motors au anuntat deja planuri referitoare la productia de vehicule electrice in China, iar saptamana trecuta grupul american Ford a anuntat si el infiintarea unei societati mixte pentru productia de vehicule electrice in China.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole