Renault va dubla productia modelului sau complet electric Zoe

Renault pregateste dublarea productiei modelului sau complet electric Zoe la fabrica sa de la Flins, la vest de Paris, ca parte a planului de a investi peste un miliard de euro in vehiculele electrice si in lansarea de noi modele, transmite Automotive News Europe, informeaza AGERPRES.

Noua versiune a Zoe va aparea anul viitor, prima schimbare substantiala de la lansarea modelului in 2012.

In perioada 2015-2017, Zoe a fost cel mai bine vandut vehicul electric in Europa, dar anul acesta se confrunta cu concurenta venita din partea modelului imbunatatit Nissan Leaf.

La fabrica de la Flins (unde se fabrica si modelele Clio si Micra) au fost produse anul trecut 30.000 de masini Zoe, de la lansarea modelului fiind fabricate in total 100.000 de unitati.

Oficialii Renault vor sa majoreze productia la 440 de modele intr-o zi lucratoare, de la aproximativ 220 in prezent.

In august, luna in care in mod traditional se efectueaza revizia la fabrica de la Flins, se vor face acum pregatiri pentru majorarea productiei, inclusiv modernizarea procesului fabricarii de baterii.

Planul “Drive The Future” lansat de Renault, menit sa protejeze pozitia de lider in domeniul vehiculelor electrice a producatorului auto francez si sa faca fata concurentei din partea rivalilor, in cazul masinilor fara sofer, prevede opt modele complet electrice pana in 2022.

In vederea majorarii productiei modelului Zoe la Flins, aproape intreaga productie a modelului Clio va fi mutata la alte fabrici: Bursa (Turcia) si Novo Mesto (Slovenia).

In iunie, Renault a anuntat ca uzina sa de la Douai, nordul Frantei, va fi modernizata pentru a produce automobile electrice pe o noua arhitectura care va fi dezvoltata in comun cu partenerul japonez Nissan. In prezent, uzina de la Douai produce modelele Espace, Talisman si Scenic.

“Accelerarea investitiilor noastre in Franta pentru autovehiculele electrice va permite imbunatatirea competitivitatii si atractivitatii uzinelor noastre franceze”, a declarat presedintele director general al grupului Renault, Carlos Ghosn.

De asemenea, Renault va tripla capacitatile de productie de motoare electrice la uzina de la Cleon, in timp ce uzina de la Maubeuge va beneficia de investitii pentru a produce urmatoarea generatie de furgonete Kangoo, inclusiv versiunea sa electrica Kangoo ZE.

Compania franceza s-a angajat recent sa investeasca in urmatorii sase ani aproximativ 18 miliarde de euro in cercetare si dezvoltare si sa adopte masuri de eficientizare a costurilor, in valoare de 4,2 miliarde de euro.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1