Replici tăioase la audierea Facebook și Twitter în SUA

home camp2
home camp2
home camp2

Șefii Facebook, Google și Twitter au fost audiați, miercuri, în Senatul SUA, pe tema reglementării rețelelor sociale. Ședința Comisiei de Comerț a fost întreruptă când Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, a avut probleme în a se conecta prin video de la distanță precizează digi24.ro.

Nu putem stabili o conexiune cu domnul Mark Zuckerberg”, a spus senatorul Roger Wicker, care prezidează comisia. Acesta a fost de acord cu o amânare de 5 minute a ședinței, după ce au vorbit directorii executivi ai Twitter și Alphabet, compania care deține Google, potrivit Reuters.

Facebook le-a spus celor din comisie că Zuckerberg este singur. El a putut în cele din urmă să se conecteze în câteva minute.

“Am putut să aud declarațiile de la început. Aveam doar probleme în a mă conecta”, a spus Zuckerberg.

Wicker i-a răspuns: “Știu sentimentul domnule Zuckerberg”.Audierea din Senat, ce are ca scop reformarea unei legi privind internetul și tragerea la răspundere a modului în care companiile moderează conținutul, s-a transformat rapid într-un conflict politic, transmite Reuters. Legiutorii au criticat companiile dar s-au și atacat între ei.

Directorii Twitter, Facebook și Google au catalogat legea ca fiind crucială pentru exprimarea liberă pe internet.

După o oră de audieri, conversația s-a transformat într-un schimb aprins de replici între senatorii ambelor partide.

Senatorul Ted Cruz l-a atacat pe șeful Twitter, Jack Dorsey, după ce directorul executiv a spus că rețeaua socială nu a influențat alegerile.

Legiutorii americani nu sunt singurii care vor să reformeze. Comisia Europeană elaborează o nouă Directivă pentru Servicii Digitale care, pe lângă abordarea abuzurilor făcute de platformele dominante de pe piață, ar trebui să adreseze și problema responsabilizării acestora în privința conținutului dăunător sau ilegal. Comisarul pentru Concurență, Margrethe Vestager, va trebui să dezvăluie propunerile ei pe 2 decembrie.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *