Reprezentanti ai autoritatilor locale de pe Valea Izei, intalnire cu prefectul Vasile Moldovan pe tema programului national de cadastru si carte funciara

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Reprezentanti ai autoritatilor administratiei publice locale de pe Valea Izei s-au intalnit cu prefectul Vasile Moldovan si directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Ovidiu Stefan si au discutat despre sistemul de notare a posesiei, respectiv prevederile Legea nr. 185/2018 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 31/2018 privind modificarea si completarea Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996, anunta Prefectura Maramures intr-un comunicat de presa.

”Am considerat benefic sa organizam aceste intalniri, in teritoriu, pe zone, pentru a va sprijini pe dumneavoastra si pe cetatenii din unitatile administrativ-teritoriale de a-si rezolva problemele de intabulare a imobilelor si a nota posesia imobilelor in sistem cu sprijinul autoritatilor locale si fondurilor asigurate prin programul national de cadastru si carte funciara”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

Sistemul de cadastru este asigurat de catre Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, care aloca pentru acest an resurse financiare din bugetul propriu celor care solicita finantare pentru inscrierea imobilelor din intravilanul si extravilanul unitatilor administrativ-teritoriale.

Directorul Ovidiu Stefan le-a explicat reprezentantilor unitatilor administrativ-teritoriale procedura de notare a posesiei imobilelor: parteneriat, prin incheierea de contracte de prestari servicii cu topografi autorizati pe sectoarele cadastrale si stabilirea termenului pentru finalizarea lucrarii in vederea inscrierii in sistemul integrat de cadastru si carte funciara a imobilelor aferente sectoarelor cadastrale.

De asemenea, le-a precizat despre existenta unor propuneri legislative pentru prelungirea cu trei luni a contractelor, respectiv de modificare a sumelor acordate, in functie de relieful zonei, pentru inscrierea imobilelor in sistemul integrat de cadastru.

La intalnire au fost abordate si probleme punctuale, la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale, in aplicarea legilor fondului funciar.

Prefectul Vasile Moldovan le-a mentionat reprezentantilor unitatilor administrativ-teritoriale despre revitalizarea satelor maramuresene, atragerea tinerilor in comune prin atribuirea unor suprafete de teren pentru construirea unei locuinte proprietate personala, in conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala.

“Vom continua organizarea, in perioada urmatoare, de intalniri in teritoriu cu reprezentantii unitatilor administrative-teritoriale pentru a-i sprijini in activitatea pe care o desfasoara in slujba comunitatilor”, a mai precizat prefectul.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *