Reprezentantii Institutului Confucius din Cluj – Napoca, discutii la ISJ Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Marti, 14 noiembrie, a avut loc la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures intalnirea cu reprezentantii Institutului Confucius din Cluj – Napoca: Nicolae SERA, director,  Xia Junsuo, director din partea Republicii Populare Chineze, Smaranda Moldovan, coordonator program si Daniela Bancos, coordonatorul programului la nivelul judetului Maramures, se arata intr-un comunicat al ISJ Maramures.

La acest eveniment au participat Angela Filip, director Cancelaria Prefectului, Vida Noemi, viceprimar al Municipiului Baia Mare, Anton Ardelean, primarul orasului Tautii Magheraus, Ana Moldovan, inspector scolar general, inspectorii scolari generali adjuncti Camelia Bogdan, Gheorghe Andrasciuc, Ciprian Cucuiat, precum si directorii/directorii adjuncti ai unitatilor de invatamant in care se preda limba chineza: Cristian Heuberger, Colegiul National ”Gheorghe Sincai”, Baia Mare, Ioan Pop, Colegiul National ”Dragos Voda”, Sighetu Marmatiei, Mihai Bolos, Scoala Gimnaziala ”Nicolae Iorga”, Baia Mare, Oana Tompos, Scoala Gimnaziala ”George Cosbuc”, Sighetu Marmatiei,  Loredana Ofrim, Liceul Tehnologic ”Traian Vuia”, Tautii Magheraus.

Totodata, au fost invitati si managerii unitatilor de invatamant care doresc sa implementeze studiul limbii chineze: Amalia Ardelean si Ioana Popovic de la Scoala Gimnaziala ”Lucian Blaga” si Gavril Pasca, de la Scoala Gimnaziala ”Dimitrie Cantemir”, Baia Mare.

Discutiile au vizat oferta educationala a Institutului Confucius din Cluj – Napoca si implementarea acesteia in scolile din judetul Maramures. Directorul  Xia Junsuo a prezentat oportunitatile de studiu in China pentru elevii si studentii romani, mentionand trei tipuri de burse de care pot beneficia acestia: burse guvernamentale, burse oferite de Institutul Confucius si burse de tip Drumul Matasii, care pot sa acopere atat programul de studiu, cat si cheltuielile privind cazarea si subzistenta. Republica Populara Chineza asigura profesori calificati pentru predarea limbii chineze oriunde in lume, cu limba de suport engleza.

Directorul Nicolae Sera a multumit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Maramures pentru modul in care a fost implementat studiul limbii chineze in scolile din Maramures, situand judetul pe un loc fruntas la nivel national.

Director al Cancelariei Prefectului, Angela Filip, a apreciat oportunitatile programului si a subliniat sprijinul din partea prefectului Vasile Moldovan in derularea programului.

Viceprimarul Noemi Vida a evidentiat importanta studierii limbii si culturii chineze pentru tanara generatie si a transmis disponibilitatea administratiei locale pentru stabilirea de parteneriate cu omologii din Republica Populara Chineza.

Primarul orasului Tautii Magheraus, Anton Ardelean, a subliniat legatura intre acest program educational si oportunitatea atragerii de investitori chinezi in zona.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Maramures si managerii unitatilor de invatamant au prezentat rezultatele de etapa si au facut propuneri pentru eficientizarea si extinderea studiului limbii si culturii chineze in judetul Maramures, se mai arata in comunicat.

 

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole