Reprezentantii persoanelor varstnice din Maramures s-au intalnit cu autoritatile judetene. Ce au discutat

varstnici anton rohianJoi, 28 ianuarie, la Palatul Administrativ din Baia Mare a avut loc prima intalnire din acest an Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice. Au participat: prefectul Anton Rohian, subprefectul Alexandru Bondrea, reprezentanti ai asociatiilor varstnicilor, ai Directiei de Sanatate Publica, Casei de Asigurari de Sanatate, Casei Judetene de Pensii Maramures, Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala.

Sedinta a avut trei puncte pe ordinea de zi: Evaluarea activitatii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice in anul 2015; Programul si temele sedintelor ordinare in anul 2016; Diverse.

Prefectul Anton Rohian le-a cerut celor prezenti sa nu mai faca raportari de dragul raportarilor, caci aceste intalniri sunt menite sa urmareasca problemele stringente ale pensionarilor si sa le gaseasca solutii concrete. Prefectul a propus cateva linii de actiune, la care isi pot aduce aportul seniorii care au construit judetul asa cum este el astazi.

Anton Rohian a vorbit despre statiuni, dand ca exemplu Ocna Sugatag, unde baile ar trebui sa functioneze la un alt standard, cu exceptia catorva pensiuni private care ofera servicii de calitate. O propunere a lui Anton Rohian este ca dintre fostii angajati ai Institutului de Cercetari sa se gaseasca oameni cu initiativa care sa ajute la gasirea de apa termala in subsolul din jurul Baii Mari.

Stefan Lupsa, presedintele Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice, a aratat ca detine informatii ca s-ar gasi apa termala sub dealul Dura. Aceasta ar putea fi pusa in valoare, pentru beneficiul judetului si pentru ca pensionarii sa nu mai fie nevoiti sa mearga in Ungaria pentru a se bucura de bai calde.

Stefan Lupsa s-a plans de faptul ca parlamentarii maramureseni nu acorda destula atentie pensionarilor. De asemenea, pensionarii sunt dezamagiti de faptul ca s-au gasit fonduri pentru marirea pensiilor parlamentarilor, dar nu si pentru ajustarea pensiilor de 400-500 lei. Lupsa a opinat ca pensiile sub o anumita suma nu ar trebui impozitate si pensionarii nu ar trebui sa plateasca CAS.

De asemenea, el a solicitat ca supermarketurile sa doneze alimentele aproape de expirare unor persoane varstnice aflate in nevoie. In legatura cu aceasta ultima solicitare, prefectul Anton Rohian a cerut o lista punctuala cu posibilii beneficiari, promitand ca se va implica in rezolvarea acestei probleme, mijlocind o conlucrare cu supermarketurile.

De asemenea, el a cerut o situatie exacta a persoanelor varsnice singure si fara posibilitati materiale din judet. El a aratat chiar ca asemenea persoane ar putea fi ajutate cu pachete cu haine. Discutiile au relevat, de asemenea, faptul ca un dialog purtat de prefect cu firmele care asigura transportul de persoane pe raza judetului a dus la rezolvarea problemei transportului varstnicilor in Maramures.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

 1. grosan

  In culise s-a discutat, de fapt, despre o interventie pe langa Dumuta sa-i explice ca exista viata si dupa penise si sa mearga sa se bucure de bai calde.

  Reply
  1. Dan

   poate gaseste Domuta apa termala cu doi electrozi.Astia o sa găsească apa termala când o sa găsim si noi vreun parc industrial făcut de către autoritati,mai exact sohan,cum ar zice morosanul.Pai era doar legenda sau campanie electorala ca forase Tony din Tauti după apa termala,oricum vine campania electorala si toti o sa înceapă deja
   sa găsească ape termale.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1