Republica Moldova: Igor Dodon recunoaste ca nu a reusit sa devina presedintele tuturor moldovenilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a admis vineri seara ca nu a reusit sa devina presedintele tuturor cetatenilor moldoveni, asa cum a promis in perioada electorala, intr-o emisiune la un post de televiziune din Chisinau, relateaza sambata portalul IPN, informeaza AGERPRES.

„Este foarte dificil. Ca sa fii presedinte al tuturor trebuie sa fii mut, sa nu ai pozitia ta”, a spus Igor Dodon. Cu toate acestea, a spus el, sondajele arata ca tot mai multi moldoveni au incredere in institutia prezidentiala si in presedinte.

El s-a declarat convins ca Partidul Socialistilor, al carui lider a fost pana a fi ales presedinte al republicii, va detine majoritatea in viitorul parlament in urma alegerilor legislative de anul viitor si ca atunci se va face lumina in cazul devalizarii sistemului bancar cu un miliard de dolari. „Ancheta privind furtul miliardului bate pasul pe loc. Pentru aceasta trebuie schimbata clasa politica de la guvernare, procurorul general, pentru ca toti cei implicati sa ajunga la puscarie”, a spus Dodon.

Potrivit acestuia, sistemul mixt ofera o sansa reala socialistilor sa obtina majoritatea in parlament. „Initiativa de modificare a sistemului electoral nu a venit de la noi. Ea a venit de la oponentii nostri politici. Atunci cand a venit ideea de vot uninominal, noi am venit cu o alta idee — votul mixt, doar pentru a stopa votul uninominal”, a adaugat el, referindu-se la faptul ca ideea de vot uninominal a fost avansata de Partidul Democrat, la guvernare la Chisinau.

„Cunoastem cat de abili sunt cei care conduc acum Republica Moldova — democratii, Plahotniuc (Vlad, controversatul lider al Partidului Democrat). Cu sistemul mixt, socialistii au sanse reale sa obtina majoritatea in parlament”, a mai spus el.

Presedintele moldovean, abia intors de la Moscova, unde a participat saptamana aceasta alaturi de Vladimir Putin la parada militara din Piata Rosie, s-a aratat optimist si in privinta reusitei referendumului initiat de socialisti pentru demiterea primarului capitalei Dorin Chirtoaca si a spus ca purtatorul sau de cuvant, Ion Ceban, va fi unul din candidatii Partidului Socialist care sa-l inlocuiasca pe actualul edil al Chisinaului.

„Dorin Chirtoaca va fi demis. Si are doua cai: ori va ajunge la puscarie pana a fi demis, ori va ajunge la puscarie dupa demitere’, a declarat presedintele moldovean.

Socialistii au anuntat la 11 mai inceperea colectarii semnaturilor pentru referendumul de demitere a primarului Dorin Chirtoaca. Primul cort de colectare a semnaturilor va fi instalat vizavi de Primaria Chisinau, conform portalului Moldova.org.

Socialistii il acuza pe liberalul Chirtoaca de delapidari de fonduri si de administrarea proasta a orasului.

Curtea de Apel Chisinau a acceptat la 27 aprilie cererea grupului de initiativa pentru colectarea semnaturilor de organizare a referendumului local de revocare din functie a primarului Dorin Chirtoaca.Astfel, in termen de 60 de zile, grupul de initiativa respectiv trebuie sa prezinte numarul necesar de semnaturi.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole