Republica Moldova: Organizatorii protestelor de la Chisinau pierd din credibilitate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

chisinauPlatforma ‘Demnitate si Adevar’, organizatoarea protestelor antiguvernamentale ce au loc de aproape doua saptamani in centrul Chisinaului, pierde din credibilitate, iar cel mai mare risc in acest sens este dezamagirea oamenilor care au iesit la aceste actiuni, a declarat analistul politic Oazu Nantoi, citat de agentia IPN, transmite Agerpres.

”Platforma civica ar fi obtinut mult mai mult daca ar fi clasificat revendicarile dupa prioritate. Trebuia sa le ia pe toate pe rand. Trebuiau sa inceapa mai intai cu demisiile unor sefi de institutii, apoi sa ceara demisiile din functiile cheie ale statului. Dar ei au cerut totul odata, demisii in lant. Asa ceva este imposibil, iar conducerea statului nici nu-i ia in serios”, a argumentat Oazu Nantoi, care este si unul dintre fondatorii platformei, pe care a parasit-o insa pentru a adera la formatiunea fostului premier Iurie Leanca (Partidul Popular European din Moldova).

Politologul considera ca nici alegerile anticipate nu pot sa aiba loc acum. ”Ii admir pe acesti oameni revoltati. Principala lor revendicare este desfasurarea de alegeri anticipate. Dar acest lucru este imposibil. Constitutia nu permite. Sa admitem ca vor fi acum anticipate. Lucrurile nu se vor schimba. Republica Moldova va ramane acelasi stat captiv, afectat de coruptie. Cred ca cei din platforma ar trebui sa profite de timpul ramas si sa se pregateasca de urmatorul scrutin”, a adaugat analistul de la Chisinau.

Oazu Nantoi a tinut sa precizeze ca societatea are nevoie de alternativa politica, insa anticipatele nu pot avea loc fara ca institutiile statului sa fie curatate de corupti.

Organizatorii protestelor de la Chisinau au fost vizati in ultimele zile de o serie de critici, mai multe organizatii neguvernamentale, membre ale ‘Miscarii patriotice unioniste’, acuzandu-i joi de manipulare si interese de grup, acuzatii respinse de liderii platformei civice ‘Demnitate si Adevar’.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2