Republica Moldova: Perpetuarea crizei politice va adanci si mai mult criza economica 

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

protest-la-chisinauPerpetuarea crizei politice va adanci si mai mult criza economica pe care o traverseaza in prezent Republica Moldova, atrag atentia experti de la Chisinau, subliniind ca solutia optima pentru depasirea actualei situatii ar fi renuntarea la ambitiile personale si reluarea negocierilor intre formatiunile care se declara proeuropene, informeaza AGERPRES.

Dupa boicotarea sedintei speciale de luni a parlamentului la care urma sa fie supusa la vot echipa guvernamentala a lui Ion Sturza, cele patru partide proeuropene — Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Liberal (PL), Partidul Democrat (PD) si Partidul Popular European din Moldova (PPEM) — ar trebui sa reia discutiile pentru crearea unei coalitii majoritare, considera politologul Octavian Ticu, citat de Radio Chisinau. Potrivit acestuia, in prezent se contureaza mai multi poli de putere, care din cauza ambitiilor personale ale liderilor politici ar putea compromite vectorul european al Republicii Moldova. Octavian Ticu admite si scenariul unui guvern votat de PD, PL, PPEM si fostii deputati comunisti, dar sustine ca o asemenea alianta ar fi foarte fragila.

”Probabilitatea ca sa nu avem guvern este una care nu poate fi ignorata. In eventualitatea unui asemenea scenariu, parlamentul va fi dizolvat si aceasta va aprofunda si mai mult criza politica, pentru ca pe fundalul deceptiei fata de partidele proeuropene, si in special fata de comportamentul si strategiile Partidului Democrat, putem avea o revenire a partidelor proruse, care, cu siguranta, vor incerca sa duca Republica Moldova in alta parte”, a declarat Octavian Ticu.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole