Republica Moldova poate intra in incapacitate de plata 

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

bani robinetRepublica Moldova poate intra in incapacitate de plata daca nu va semna un acord de finantare cu Fondul Monetar International, a declarat luni seara premierul moldovean Chiril Gaburici, in cadrul unei emisiuni televizate, informeaza Radio Chisinau citat de Agerpres.

Seful guvernului moldovean a pledat din nou pentru lichidarea celor trei banci implicate in disparitia unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova, ceea ce in mass-media locala a fost numit ‘furtul secolului’.

Sursa citata mentioneaza in context ca lichidarea Bancii de Economii, Bancii Sociale si a Unibank constituie una dintre conditiile FMI pentru negocierea Acordului de imprumut cu autoritatile de la Chisinau.

Potrivit premierului moldovean, acordul cu FMI urmeaza sa fie discutat dupa alegerile locale din 14 iunie, cand o delegatie a institutiei financiare internationale urmeaza sa se afle in Republica Moldova.

In cadrul aceleiasi emisiuni, Chiril Gaburici a mai afirmat ca atentia opiniei publice este captata in prezent de alte probleme decat cele importante. ”Se discuta mai mult despre diploma mea, despre ciorapi, in loc sa ne preocupam de problemele din sectorul bancar, de faptul ca Moldova poate intra in default, in incapacitate de plata”, a afirmat Gaburici, potrivit postului Europa Libera.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1