Republica Moldova: Presedintele Igor Dodon anunta ca sunt posibile alegeri parlamentare anticipate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele prorus de la Chisinau, Igor Dodon, a declarat joi ca in urma ultimelor evenimente politice din Republica Moldova sunt probabile alegeri parlamentare anticipate, relateaza portalul Deschide.md, care nu precizeaza evenimentele la care Igor Dodon se refera, informeaza AGERPRES.

El a facut aceasta declaratie in timpul lansarii oficiale a lucrarilor de reconstructie a cladirii presedintiei, eveniment la care a participat fostul ambasador al Turciei in Republica Moldova, Hulusi Kiliç.

‘Eu speram foarte mult ca primul decret pe care il voi semna in aceasta cladire va fi cel de dizolvare a parlamentului si de stabilire a datei urmatoarelor alegeri. Dar dupa ultimele evenimente politice este probabil sa avem alegeri parlamentare anticipate, astfel ca nu voi reusi sa semnez decretul de dizolvare a parlamentului si-l voi semna in alt oficiu’, a spus el.

Dodon a adaugat ca lucrarile de reparatie a sediului presedintiei se vor finaliza in luna august, cand intentioneaza sa-l invite oficial pe presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la Chisinau pentru a inaugura cladirea.

Lucrarile de renovare a cladirii sunt efectuate de catre firma Sonbay Group si sunt estimate, conform datelor de pe site-ul firmei, la 7,18 milioane de euro.

Presedintele Dodon a mai spus ca si-a dorit lansarea proiectului inca de anul trecut, insa acest lucru nu s-a intamplat din cauza tergiversarii procedurilor. ”Din partea Republicii Moldova nu se cere nimic. Turcia ne ajuta”, a asigurat Dodon presa, mentionand ca intregul proces este legal si ca nu e nevoie de niciun vot al parlamentului.

Alegerile legislative in Republica Moldova sunt prevazute la termen in toamna, avand in vedere ca mandatul actualului parlament se incheie la sfarsitul lunii noiembrie 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole