Republica Moldova primeste o noua transa de ajutor financiar din partea UE in valoare de aproape 25 milioane de euro

Republica Moldova va beneficia de o noua transa de asistenta financiara in valoare de 24,85 milioane de euro din partea Uniunii Europene, ca urmare a deblocarii acestor fonduri miercuri de catre Comisia Europeana, pentru imbunatatirea serviciilor politienesti, cresterea oportunitatilor economice in agricultura si dezvoltare rurala in baza acestui sprijin din partea UE, informeaza joi un comunicat al guvernului de la Chisinau, transmis AGERPRES.

Acordate pentru a sprijini continuarea reformelor, fondurile europene sunt destinate in special imbunatatirii conditiilor si calitatii studiilor in centrele de instruire si excelenta pentru politisti, implementarii unui sistem de formare profesionala continua pentru acestia si imbunatatirii conditiilor din izolatoarele de detentie preventiva.

Uniunea Europeana a reluat acordarea sprijinului bugetar si asistentei macrofinanciare in luna iulie 2019, dupa ce in urma cu doi ani il suspendase din cauza deteriorarii statului de drept in Republica Moldova.

Reluarea asistentei vine sa sprijine procesul de reforme structurale, asumate de guvernul Republicii Moldova, fiind conditionata de progresele realizate in transpunerea in practica a acestor reforme.

Din iulie si pana in prezent, Uniunea Europeana a oferit 73,54 de milioane de euro Republicii Moldova pentru continuarea si sprijinirea reformelor, inclusiv 53,74 de milioane de euro ca suport bugetar si 19,8 milioane de euro sub forma de asistenta macrofinanciara. Pana la sfarsitul anului curent, Chisinaul mai asteapta o asistenta macrofinanciara in valoare de 40 de milioane de euro, conform aceluiasi comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1