septembrie 19, 2021

Republica Moldova: Renato Usatii a interceptat ilegal convorbirile mai multor inalti oficiali moldoveni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Laptop and Mobile PhoneControversatul primar al orasului Balti, Renato Usatii, liderul Partidului Nostru (de stanga, prorus), a dat publicitatii luni seara o serie de inregistrari ale unor pretinse convorbiri telefonice dintre primarul orasului Orhei, Ilan Shor – fost presedinte al Consiliului de administratie al Bancii de Economii din Republica Moldova – si fostul premier Vlad Filat, acuzat de implicare in devalizarea acestei banci cu 250 de milioane de dolari, potrivit publicatiei Timpul si Radio Chisinau.

El a explicat ca a interceptat aceste convorbiri, a caror autenticitate nu a fost probata, printr-o aplicatie-spion. ‘Este foarte simplu. Pe numarul de telefon care ne intereseaza este transmisa o aplicatie, iar daca este acceptata, cel care a expediat-o poate urmari on-line toate convorbirile de pe acest telefon, indiferent daca sunt in Viber, Skype sau format obisnuit’, a explicat el.

‘Am recurs la inregistrarea convorbirilor telefonice ale lui Filat din motive de securitate personala, dar si pentru binele cetatenilor Republicii Moldova, pentru a demonstra cine a furat miliardul’ de dolari la sfarsitul anului 2014, a spus Usatii, citat de Radio Chisinau.

Intr-una din aceste inregistrari, Filat ii spune lui Shor ca situatia a scapat de sub control, nu se stie ce va fi la sedinta parlamentului de joi (15 octombrie, ziua cand Filat a fost lipsit de imunitate parlamentara si retinut de CNA) si ii sugereaza sa plece din tara.

Mai mult, Usatii mai spune ca detine inregistrari ale unor convorbiri telefonice ale liderului Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, ale premierului Valeriu Strelet, ale fostului premier Iurie Leanca si oligarhului Vlad Plahotniuc, fost prim-vicepresedinte al Partidului Democrat (PD), pe care, spune el, le va face, de asemenea, publice.

Interceptarea convorbirilor telefonice este interzisa prin lege in Republica Moldova. Interceptarile pot fi efectuate doar in cadrul dosarelor penale, de catre o subdiviziune specializata a Serviciului de Informatii si Securitate (SIS) din Republica Moldova, cu avizul judecatorului de instructie, releva Radio Chisinau.

Potrivit publicatiei Timpul, pentru interceptarea ilegala a convorbirilor telefonice, Usatii risca intre doi si cinci ani ani de inchisoare, conform articolul 260 din Codul Penal al Republicii Moldova.

agerpres

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2