Respect, Acceptare, Incluziune: Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

autism baia mareZiua Internationala de Constientizare a Autismului a fost adoptata de Organizatia Natiunilor Unite in 2007, pentru a atrage atentia intregii lumi asupra problematicii autismului. Doar trei probleme de sanatate sunt recunoscute cu propria lor zi de catre Organizatia Natiunilor Unite, iar autismul este una dintre ele. Activitatile organizate in aceasta zi au ca scop cresterea gradului de constientizare a publicului larg cu privire la autism si transmiterea de informatii despre importanta diagnosticarii precoce si a interventiei timpurii.

Totodata sunt puse in lumina talentele unice si abilitatile persoanelor cu autism. Peste tot in lume, mii de cladiri importante si case sunt iluminate in albastru pentru a sustine  milioane de persoane si familii din toata lumea afectate de autism.

„Ca in fiecare an, Asociatia Autism Baia Mare se alatura acestei campanii de constientizare. Anul acesta ne-am aliniat la campania Autism Europe, folosind sloganul Respect, Acceptare, Incluziune.In saptamana 2-8 aprilie Asociatia Autism Baia Mare organizeaza o serie de activitati menite sa contribuie la constientizarea la nivel local a autismului”, au spus reprezentantii Asociatiei Autism Baia Mare.

Sambata 2 aprilie, de la ora 19:00 baimarenii sunt invitati in Piata Millennium, unde vor putea participa la deja cunoscutul flashmob si la lansarea de lampioane albastre. Apoi, cu ajutorul Primariei Municipiului Baia Mare vor fi iluminate in culoarea albastru Centrul Vechi si Podului Viilor. Alte doua cladiri din oras vor fi iluminate anul acesta in albastru: Gold Plaza Baia Mare si cladirea Centrului de Zi Autism Baia Mare, str. V.Babes nr.52.

Luni si marti, 4-5 aprilie, la Centrul de Zi se vor desfasura ateliere de creatie, gratuite in limita locurilor disponibile, la care pot participa atat adulti cat si copii. Se vor organiza ateliere de olarit, modelaj cu lut si pictura pe lut, ateliere de creatie ornamente de Paste.

Tot marti, 5 aprilie, de la ora 10:00, la Hotel Mara, va avea loc o Masa Rotunda cu tema „Exemple pozitive de integrare scolara a copiilor cu autism”, organizata de F.E.D.R.A.-Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist si Asociatia Autism Baia Mare.

Miercuri, 6 aprilie, de la ora 18:00, baimarenii sunt invitati la teatru: la Artscape, Piata Libertatii nr.17, se joaca “Groovies” special pentru a marca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului.

ZiarMM

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole