Restaurantul spaniol „El Celler de Can Roca”, cel mai bun din lume

Reclame home 1
Reclame home 1

mancareRestaurantul spaniol „El Celler de Can Roca” a fost desemnat luni seara, la Londra, cel mai bun din lume in clasamentul 50 Best. Restaurantul fratilor Roca, in care bucatar-sef este Joan, Jordi, patiser, si Josep, somelier sef, a mai fost o data in fruntea acestui clasament, in 2013, aminteste AFP citata de Agerpres.

„El Celler de Can Roca” din Girona (nord-estul Spaniei), trei stele in ghidul Michelin, ii succede astfel restaurantului ‘Noma’ al lui Rene Redzepi, care functioneaza intr-un depozit maritim renovat din Copenhaga.

Premiul a fost inmanat in capitala britanica, la Guildhall, fosta primarie din City, in cadrul unei ceremonii la care au venit chefi din toata lumea.

‘El Celler de Can Roca’ propune o bucatarie in care se amesteca traditie si modernitate, cei trei frati lucrand impreuna de 18 ani, dupa ce s-au format in micul restaurant-bar al parintilor.

Gastronomia spaniola a fost marea castigatoare a serii, cu sapte restaurante in 50Best 2015, organizat de grupul britanic media si de organizare de evenimente William Reed. Acest ‘barometru anual al gustului gastronomic’ a dobandit o notorietate si o influenta in crestere de la lansarea sa in 2002. Cine figureaza in clasament poate fi sigur ca va avea mai multe rezervari, subliniaza organizatorii.

Clasamentul celor mai bune 50 de restaurante din lume se bazeaza pe alegerile unui juriu de 972 de ‘experti independenti’ (chefi, patroni de restaurante, autori de retete culinare si ‘degustatori experimentati’) din 27 de regiuni.

Clasamentul a carui editie 2016 va avea loc la New York are din 2013 inca doua versiuni: 50 Best restaurante din Asia si un palmares consacrat Americii Latine, care va fi anuntat in luna septembrie, la Mexico City.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

5 Comments

 1. STEKO

  Voi cauta o emisiune televizata si te voi invita sa vizionam,,la greu”ceea ce degusta papilele simandiciose(si acestia mai apoi dupa masa,cu foamea-n glanda)o tulesc la un restaurant normal(10 euro meniul zilei,3 feluri,apa,vin,cafea,piine incluse in pret 🙂 )Pe linga felia de piine unsa cu unsoare iti voi pregati si niste beri,,la greu”,la alea nu ma zgircesc 🙂 …

  Reply
 2. dilau

  mai steko, nici daca sarim peste papile – zicem c-am mincat acasa – si trecem direct la bere?.:)))). tu vezi cit costa o halba ca sa nu ne treaca pe caiet la iesire sau mai rau, sa ne ascunda vreo citeva zile la „girona”.:))).

  Reply
  1. dilau

   mai steko, acum sint mai linistit asa ca scapi cu doar un vaffanculo(e). scorul e 10-5 iar egalarea o sa vina -probabil – in alta viata.:)))).

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole