Restrictii de circulatie, pentru camioane, pe teritoriul Ungariei, de Pastele catolic

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La sfarsitul acestei saptamani, credinciosii catolici sarbatoresc Invierea Domnului. In acest context, ITPF Sighetu Marmatiei aduce in atentia soferilor faptul ca pe teritoriul Ungariei va fi restrictionata, temporar, circulatia autovehiculelor de transport marfa.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: „Informam participantii la traficul transfrontalier despre faptul ca pana la data de 20 aprilie 2019, ora 23.00 (ora Romaniei) – 22 aprilie 2019, ora 23.00 (ora Romaniei) este restrictionata, pe teritoriul Ungariei, circulatia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, ca urmare a sarbatoririi Pastelui Catolic. In perioada mentionata, soferii automarfarelor vor avea obligatia sa stationeze in parcarile special amenajate, pana la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restrictii de circulatie pe drumurile publice din Ungaria. Precizam faptul ca in intervalul orar mentionat, traficul de calatori si autoturisme se va desfasura in conditii normale.”

La ridicarea restrictiilor, au fost dispuse masuri pentru folosirea la maximum a capacitatii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport, in limita configuratiei acestora si, in functie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau iesire in/din tara, astfel incat formalitatile de frontiera sa se efectueze cu operativitate.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: „Mentionam ca la frontiera cu Ungaria, formalitatile de frontiera se efectueaza in comun cu autoritatile ungare, sens in care Politia de Frontiera Romana a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control in punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, insa numarul de linii care pot fi deschise este limitat de numarul de politisti repartizati de catre Politia Ungara. In baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal si de catre autoritatile ungare. In acelasi timp, au fost dispuse masurile necesare pentru o supraveghere sporita a frontierei de stat, respectiv prevenirea si combaterea migratiei ilegale si a contrabandei cu bunuri de larg consum, in punctele de trecere a frontierei si in zona de competenta.”

Recomandari

Politia de Frontiera recomanda in continuare participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontiera deschise tranzitului de marfuri, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, intr-un timp foarte scurt. In acest sens, Politia de Frontiera Romana a dezvoltat aplicatia on-line si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibila pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Aceasta aplicatie on-line prezinta o medie a timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de orare. Timpii de asteptare sunt actualizati in timp real, fapt ce ajuta utilizatorul sa-si reconfigureze traseul catre un punct de frontiera ce inregistreaza valori de trafic scazute.De asemenea, pentru informatii privind punctele de trecere a frontierei, despre calatoria in strainatate sau pentru sesizari privind diferite aspecte din sfera de competenta a Politiei de Frontiera cetatenii pot suna la numarul de telefon 021.9590, care functioneaza in regim permanent.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2